Ga naar content Ga naar footer

Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

BBL

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je met grote systemen voor verwarming en luchtbehandeling. Jij stelt de installaties in gebruik en zorgt dat ze goed onderhouden worden. En als je ziet hoe ze nóg beter kunnen worden, dan doe jij de juiste aanpassingen.

installatietechniek_eerste_monteur_woning_mbo_amersfoort_25349-1100x700

Opleidingsnummer: 25825

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een productiebedrijf, of een installatiebedrijf of een servicebedrijf. Daar repareer je je apparatuur en installaties. Bijvoorbeeld machines in een fabriek, of consumentenelektronica zoals een wasmachine. Je doet ook onderhoud. Soms werk je in de werkplaats, soms bij de klant. Dat hangt af van het werk en van de apparatuur.

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties weet jij alles van apparaten en installaties. Apparaten die op gas, water of elektriciteit werken. Je belangrijkste taak is het repareren van de apparaten en installaties. Daarnaast doe je het onderhoud. Dat kan zijn op verzoek van je klant. Maar je kunt ook inspecties doen voordat er iets aan de hand is. Dan controleer je of alles nog helemaal goed werkt. Je weet veel van verschillende apparaten en installaties.

Je leert alles wat met onderhoud, reparatie en optimaliseren van gas-, water-, verwarming-, tapwater-, luchtbehandeling-, en drinkwaterinstallaties te maken heeft. Daarnaast leer je de wettelijke veiligheidseisen kennen en hoe je binnen die regels oplossingen kunt zoeken. Tenslotte leer je hoe je klanten adviseert.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij installatiebedrijven. Van daar uit werk je op verschillende plaatsen. Op scholen, in hotels, bij mensen thuis of op boorplatforms bijvoorbeeld. 
Of je kunt doorstromen naar het hbo.

 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou