Ga naar content Ga naar footer

Monteur laagspanningsdistributie

BBL

Niveau 2

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Als monteur laagspanningsdistributie weet je hoe je de elektrakabel vanaf de straat in de meterkast brengt. Zonder jou geen huis en straatverlichting. 

infratechniek_eerste_monteur_laagspanningsdistributie_mbo_amersfoort_25765-1100x700

Opleidingsnummer: 25769

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als monteur laagspanningsdistributie weet je hoe je de elektrakabel vanaf de straat in de meterkast brengt. Zonder jou geen huis en straatverlichting.  

Je gaat werken bij een aannemer of bij een energietransportbedrijf. Je weet veel van stroom en energie. Je legt kabels aan en daar sluit je woningen op aan. Je onderhoudt kabels. En je lost storingen op. Dankzij jou hebben de mensen energie in huis. En kunnen ze koken, tv-kijken en internetten! Je volgt de ontwikkelingen in de elektrotechniek.

Je leert de basis van elektrotechniek en hoe elektriciteit naar de huizen wordt aangelegd. Je leert hoe je kabels aanlegt, hoe je ze aansluit en hoe je ze onderhoudt. Je leert storingen op te lossen.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Laagspanning wordt in woningen en gebouwen gebruikt. Je stopt de stekker in het stopcontact en de lamp gaat aan. Voordat het zover is, is er wel heel wat aangelegd. Buiten komt de spanning via hoogspanningskabels uit de centrales. De hoogspanning wordt verlaagd, zodat al onze apparaten er binnen op aangesloten kunnen worden. Als monteur laagspanningsdistributie breng je de kabel vanuit de straat tot aan de elektrometer in de meterkast. Je verzorgt de aanleg van de elektrakabels om huizen en straten te verlichten. 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school