Ga naar content Ga naar footer

Monteur metalen daken en gevels

BBL BTO

Niveau 2

Gildeweg 18 Barneveld

Gildeweg 18 Barneveld

Tijdens de opleiding leer je alles over het werken met zink. Van het snijden, buigen en solderen tot het aanbrengen van zinken dakbedekking & gevelbekleding. Je leert ook hoe je met verschillende soorten gereedschap werkt en hoe je veilig op een bouwplaats kunt werken. Kies voor de opleiding tot zinkwerker en wordt deel van een dynamische en groeiende sector!

plaatwerker__mbo_amersfoort_25293-1100x700

Opleidingsnummer: 25866

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Voor iemand die niet de diepte, maar juist de hoogte in wil! Want dat is wat je als zinkwerker gaat doen. Als zinkwerker ga je dagelijks met een collega op pad en ga je zowel bij particulieren als bij bedrijven aan de slag. In dit werken-leren traject wordt je klaargestoomd om straks zelfstandig projecten te draaien, jij wordt de man of vrouw met alle kennis en vaardigheden voor kwalitatief zinkwerk.

De opleiding vindt plaats op de BTO locatie aan de Gildeweg te Barneveld. De theorie en de praktijkvaardigheden worden gecombineerd (hybride leren). Je volgt de theorie en voert de praktijkvaardigheden (beroepstaken) uit die bij je opleiding horen. In de theorie krijg je vakken zoals tekenen en uitslagen maken, materialenkennis, gereedschapskennis, bouwkundige constructies, zinkbewerkingstechniek en solderen. Bij de uitvoering van de beroepstaken ga je dit toepassen. Daarnaast krijg je nog de algemene vakken zoals rekenen, Nederlands en burgerschap.

Bij de BTO besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wie ben jij als werknemer? Wat wordt er van jou verwacht en hoe geef je goed werknemerschap vorm in jouw werk. Er wordt gewerkt aan competenties zoals: luisteren & begrijpen, initiatief & verantwoordelijkheid, samenwerken en kwaliteitsgerichtheid. Tijdens een functioneringsgesprek met de talentcoördinator worden de ontwikkelingen van deze competenties geëvalueerd. 

Alles wat je nodig hebt om je opleiding te doorlopen en af te ronden, doe je op de BTO locatie. Tijdens de dagen bij je lidbedrijf hoef je dus geen opdrachten uit te voeren voor je opleiding. Afhankelijk van jouw motivatie is het ook mogelijk om versneld door de opleiding te gaan en deze eerder af te ronden. 

Als je alle theorie- en praktijkvaardigheden hebt afgerond mag je je proeve van bekwaamheid (PVB) gaan uitvoeren. Met het uitvoeren van je PVB rond je de opleiding af. Na een positieve beoordeling krijg je jouw diploma.

Als zinkwerker is het aan jou om het lood- en zinkwerk keurig netjes op verschillende onderconstructies te leggen. Hiervoor is het nodig om het zink op de juiste manier te bewerken, plooien, monteren en solderen.

Je werkzaamheden zijn onder andere:

  • Plaatsen van zinken goten en hemelwaterafvoeren
  • Repareren van lood
  • Plaatsen van diverse dak doorvoeren
  • Dakbedekking van kleine tot grote omvang

Wil je graag flexibel inzetbaar zijn of juist een specialisatie kiezen? Haal meer uit je opleiding! Binnen de BTO kun je diverse aanvullende modules volgen, zoals: hoogwerker- en/of heftruckcertificaat, CNC-kanten of de basisvaardigheden metaalbewerken. Misschien wil je wel graag een BHV certificaat halen. Dat is allemaal mogelijk.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 3.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school