Ga naar content Ga naar footer

Technicus elektrotechnische industriële systemen en installaties

BBL, BBL BTO

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

Een kooi, die aan draden hangt, gaat heen en weer tussen etages, stopt op etages en heeft deuren die open en dicht gaan. En dat alles wanneer iemand ergens op een knopje drukt. Dit is echt werk voor een technicus!

elektrotechniek_technicus_elektrotechnische_industriele_systemen_en_installaties_mbo_amersfoort_25738-1100x700

Opleidingsnummer: 25738

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Jij kunt goed analytisch denken en je werkt graag samen. Je streeft naar kwaliteit en je durft beslissingen te nemen. Ook kun je goed plannen en organiseren. En je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je werkt heel zelfstandig en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En natuurlijk heb je belangstelling voor het elektrotechnische.

Als technicus maak je zelf onderdelen (bijvoorbeeld printplaten), zorg je voor bedrading en bouw je de onderdelen op tot een product. Vervolgens sluit je het product aan en zorg je voor het afstellen van de besturing. Uiteraard test je ook of alles goed werkt. Je bent meestal in de werkplaats te vinden. Af en toe ga je naar de klant om collega-monteurs te assisteren met een installatie of inbedrijfstelling. Je stuurt ze dan aan en helpt wanneer ze er zelf niet helemaal uit komen.In dit beroep komt het ook pas van als je over een portie creativiteit beschikt. Dat geldt zeker als er een nieuw product moet komen. Als technicus werk je zelfstandig of in een team en gaat het je goed af om langere tijd geconcentreerd ergens mee bezig te zijn.

Je krijgt tijdens de opleiding vakken als aandrijf-, besturings- en regeltechniek. Wiskunde en rekenen komen veel voor. Je leert bedraden, inregelen en afstellen van besturingen.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij bedrijven die (onderdelen voor) elektronische producten en elektrotechnische systemen maken. Met deze opleiding kun je ook doorstromen naar het hbo.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school