Ga naar content Ga naar footer

Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

BBL, BBL BTO

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

In dit beroep installeer je elektrotechnische installaties. In woningen, kantoren of ziekenhuizen. Spannend!

opleiding_installatietechniek_eerste_monteur_service_en_onderhoud_elektrotechniek_en_instrumentatie_mbo_amersfoort_25304-1100x700

Opleidingsnummer: 25739

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een bedrijf dat technische producten maakt of installeert. Jouw werkplek is op het bedrijfsbureau of  in de tekenkamer. Je zorgt dat installateurs aan het werk kunnen. Met de computer maak je duidelijke tekeningen. Bijvoorbeeld van producten, onderdelen of installaties. Je maakt ook planningen. En je berekent wat er nodig is voor een opdracht. Dus hoeveel mensen, materialen en machines. Je hebt veel contact met klanten. Als een klant een offerte wil, maak jij die. Je helpt collega’s die problemen met het werk hebben.

Je installeert zowel eenvoudige als ingewikkelde elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan. Het is vooral praktisch uitvoerend werk. Dat doe je alleen of samen met collega’s. Je bent klantvriendelijk. Tijdens je werk overleg je met klanten, collega’s en onderaannemers. Je voert je werk uit in woningen en gebouwen. Door je te presenteren als ambassadeur van het bedrijf weet je klanten aan het bedrijf te binden.

Je leert hoe je kabels en leidingen aanlegt voor installaties. Je krijgt tijdens de opleiding vakken als domotica, CAD-tekenen en verlichtingstechniek. Wiskunde en rekenen komen veel voor. Ook leer je waar je qua veiligheid aan moet denken.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij een elektrotechnisch installatiebedrijf. Met deze opleiding kun je ook doorstromen naar het hbo.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou