Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur woning

BBL, BBL BTO

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

Er zijn heel wat installaties aangesloten op gas of water: warm en koud water, centrale verwarming, ventilatie of riolering. Ook dakbedekking, brandbestrijding en afvoer van regenwater hoort er bij.

Met deze opleiding kun je werken als loodgieter. Dit is een oude benaming van het vak, dat nog steeds in de installatietechniek wordt gebruikt.

installatietechniek_eerste_monteur_woning_mbo_amersfoort_25349-1100x700

Opleidingsnummer: 25835

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een installatiebedrijf. Opdrachtgevers en collega’s komen eerst bij jou. Jij plant en organiseert het werk. En je let erop dat het goed en veilig gebeurt. Jouw team levert goed werk. Daar let jij heel erg goed op. Je weet zelf ook alles van het werk. Je bent pas klaar als je opdrachtgever goede installaties heeft.

Als eerste monteur woning installeer je zowel eenvoudige als ingewikkelde werktuigkundige installaties en onderdelen daarvan. Vervolgens maak je die installaties gebruiksklaar en stelt ze in. Door je te presenteren als ambassadeur van het bedrijf weet je klanten aan het bedrijf te binden. Je kunt goed samenwerken, bent flexibel, klantbewust en communicatief. Je hebt een uitvoerende en vaktechnisch begeleidende rol. Met jouw kennis ondersteun je collega’s bij de uitvoer van het werk. Je werkt zelfstandig onder supervisie van de projectleider. Ook draag je zorg voor de veiligheid op de werkplek.

Je leert installaties kennen die het gas en water in huizen en kantoren regelen en je leert hoe je de installatie daarvan kunt voorbereiden. Je leert werken met de materialen en gereedschappen.  Daarnaast leer je vaktekenen en meettechniek, monteren en bedraden. Deze opleiding is gericht op leidinggeven, communiceren, organiseren en omgaan met conflicten.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij een gespecialiseerd bedrijf in installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en riolering. Van daaruit werk je aan woningbouwprojecten of bij particuliere klanten. Het beroep, staat ook wel bekend als loodgieter.

Of je kunt doorstromen naar een niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties. 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou