Ga naar content Ga naar footer

Technicus service en onderhoud elektrotechniek & instrumentatie

BBL

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Is er iets kapot aan alarmsystemen, lichtinstallaties, slagbomen bij parkeergarages of andere elektrotechnische installaties? Jij weet raad! Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie verzorg jij het onderhoud en de reparaties.

elektrotechniek_eerste_monteur_elektrotechnische_industrie-le_installaties_en_systemen_mbo_amersfoort_25735-1100x700

Opleidingsnummer: 25309

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie werk je bij productie-, installatie- en servicebedrijven. Je verhelpt storingen aan elektrotechnische apparatuur en installaties, zoals productiemachines, consumentenelektronica en kantoormachines. Ook verricht je onderhoud en pas je de machines, apparatuur en installaties aan. Je bent aan het werk bij de klant of in de servicewerkplaats. Dat hangt af van de aard en complexiteit van de werkzaamheden en de omvang en het gewicht van de apparatuur. Jouw service voldoet aan de wensen en verwachtingen van de klant. Je onderhoud contact met klanten (particulieren én bedrijven) en leveranciers.

Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg jij dat alles weer goed werkt. Alarmsystemen, lichtinstallaties, slagbomen bij parkeergarages… Je vervangt onderdelen en stelt apparatuur op de juiste manier af. Je werkt snel en vaak op verschillende plaatsen, omdat je nooit van te voren weet waar storingen optreden. Je werkt ook ’s avonds of in het weekend.

Tijdens de opleiding leer je hoe installaties zijn opgebouwd en hoe je ze kunt inregelen, afstellen en programmeren. Ook leer je hoe je zelfstandig een klus plant en organiseert. Daarnaast krijgen veiligheid, klantvriendelijkheid, samenwerken en overleggen aandacht.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Of je gaat aan de slag bij productiebedrijven, servicebedrijven en winkels en bedrijven op het gebied van eketronica.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school