Ga naar content Ga naar footer

MHBO

Snel en voorbereid naar het hbo

MHBO is dé manier om goed voorbereid de volgende stap te kunnen zetten naar jouw toekomst. Je volgt twee jaar lang een niveau 4 mbo-opleiding, zodat je versneld kunt doorstromen naar het hbo of met de nodige ervaring binnen een vakgebied en een mbo-diploma kunt starten met werken. Het is hét alternatief voor de havo.

Voor wie is MHBO bedoeld?

MHBO is voor studenten die graag versneld een mbo-diploma willen halen, zodat ze met praktijkervaring op zak kunnen doorstromen naar het hbo. Maar daarvoor moet je wel de drive in huis hebben. Want: het is niet voor iedereen. Daarom kijken we samen met jou of het bij je past en wat je reden is om te kiezen voor een versnelde opleiding.

Wat doe je tijdens de opleiding?

Met MHBO haal je versneld je niveau 4 mbo-diploma in 2 jaar. Wat je precies doet hangt af van je opleiding, maar de manier van werken is over die verschillende opleidingen hetzelfde. Zo ga je bijvoorbeeld werken in leerteams, loop je stage en krijg je les in de praktijk bij één van onze Onderwijs in bedrijf -locaties. Zo doe je direct praktijkervaring op!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit verschillende modules, coachingsgesprekken, praktijkervaring en stage(s). En je zit in een leerteam: een groep van 15 studenten waarin samengewerkt wordt, onder begeleiding van een vaste leercoach. Je werkt niet alleen samen, je geeft elkaar ook feedback. Je komt regelmatig bij elkaar en je werkt aan je eigen doelen over leren, je professionele ontwikkeling, vaardigheden, kennis en ervaringen.

Samengevat, wat zijn de voordelen van MHBO?

Je hebt na twee jaar:

  • Versneld je mbo 4-diploma behaald
  • Handige praktijkervaring
  • Een goede basis om door te stromen naar het hbo

Wil je versneld naar jouw toekomst, dan is dit dus een heel goed alternatief voor de havo!

Wat zijn de mogelijkheden na MHBO?

Na het afronden van je versnelde mbo-opleiding kan je alle kanten op. Je kan in hetzelfde vakgebied doorstuderen met een hbo-opleiding, of je kiest een totaal andere richting. Jij bent in ieder geval klaar voor het hbo. Maar je kan natuurlijk ook met je diploma aan het werk.

En heb je weleens gehoord van een Associate Degree? Je kan na je mbo-opleiding ook kiezen voor een AD-opleiding in plaats van een hbo-studie. Een AD-opleiding is een tweejarige opleiding die gericht is op de praktijk op hbo-denkniveau. Na afronding kan je doorstromen naar een bijbehorende bacheloropleiding. Wist je dat sommige van onze docenten ook les geven bij de AD-opleidingen van de HU? Zo bereiden zij jou hier extra goed op voor!

Enthousiast over MHBO?

Neem contact met ons op via 033-422 0925. We gaan graag met je in gesprek.

We onderzoeken wat je al weet en kunt, en je doet een test waarmee we kijken of je al gelijk kan starten met MHBO. Het kan ook zijn dat we je adviseren om eerst met de reguliere opleiding te starten. Een overstap naar MHBO is later dan altijd nog mogelijk!

Benieuwd naar onze MHBO-opleidingen of direct aanmelden?