Ga naar content Ga naar footer

Internationalisering

Klaslokalen zonder grenzen

De wereld waarin we leven is steeds meer met elkaar verbonden en wordt steeds internationaler. Werken bij een internationaal bedrijf, een gast of patiënt met een andere culturele achtergrond, een diverse klas of een baan in het buitenland. Bij MBO Amersfoort vinden we het daarom belangrijk om jou activiteiten aan te bieden die zorgen dat je hier meer over leert en dit ervaart. Dat kan op school zijn, buiten school en zelfs buiten Nederland.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van activiteiten, zoals buitenlandstage, tweetalig onderwijs of studiereizen die we bij MBO Amersfoort doen onder de noemer 'Internationaal'.

Buitenlandstage

Bij veel opleidingen is er de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Dit kan binnen Europa, maar ook buiten Europa zijn er steeds meer mogelijkheden. Een buitenlandse stage is waardevol om kennis op te doen over je vak en voor je persoonlijke ontwikkeling. We zijn geaccrediteerd voor het Erasmus+-programma en kunnen je in veel gevallen een Erasmus+-beurs aanbieden als financiële ondersteuning.
Bekijk de video om van onze studenten te horen hoe zij hun buitenlandse stage ervaren hebben.

Tweetalig onderwijs

MBO Amersfoort biedt een aantal opleidingen tweetalig aan. Je leert voor een beroep en je kunt dat straks dan ook in het buitenland of in een internationale omgeving heel goed uitvoeren, dikke plus dus! Hoe breder en internationaler je opleiding, hoe groter jouw toegevoegde waarde voor doorstroom naar HBO of uitstroom naar werk.

Wat betekent dat dan, tweetalig onderwijs?
Minstens 50% van jouw opleiding krijg je in een andere taal. Meestal is dat Engels. Je vakdocent is ook je taaldocent en andersom. Lessen zijn (inter-)actief met veel aandacht voor internationale competenties, mooie projecten en samenwerkingen met studenten in het buitenland. Speedcolleges, masterclasses, bedrijfsbezoeken, challenges en minimaal 1 extra (internationaal erkend) certificaat naast je diploma. Je hebt een persoonlijke leercoach/studieloopbaanbegeleider en bouwt aan je eigen (internationale) portfolio om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Iets dit iets voor jou?
Als jij bereid bent net even dat beetje extra uitdaging aan te gaan…bekijk dan hier de opleidingen.

Wereldburger 

Om je staande te houden in deze internationale wereld heb je internationale competenties nodig. Een open blik naar anderen, begrip voor verschillende culturen, inzicht in internationale trends in jouw vakgebied, kennis van talen.

Als Unesco-school vinden we dit belangrijke thema’s die terugkomen in elke opleiding. Dat kan op verschillende manieren: een online project met een buitenlandse partner, bezoeken van films, tweetalig onderwijs, wereldburgerschap.  

Studiereizen 

Naast buitenlandse stages worden er ook regelmatig studiereizen georganiseerd. Samen met je klas naar een bestemming in Europa om te leren over jouw vakgebied en een andere cultuur. Soms een paar dagen, soms twee weken. We hebben partners in het buitenland waar we al jaren mee samenwerken. Bijvoorbeeld in Finland, België en Spanje.