Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur middenspanningsdistributie

BBL

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Werken bij industriële klanten als fabrieken of luchthavens. Vaak buiten aan kabels. Middenspanning gaat tot 25.000 volt, niet ongevaarlijk!

infratechniek_eerste_monteur_middenspanningsdistributie_mbo_amersfoort_25766-1100x700

Opleidingsnummer: 27012

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Werken bij industriële klanten als fabrieken of luchthavens. Vaak buiten aan kabels. Middenspanning gaat tot 25.000 volt, niet ongevaarlijk! Je gaat werken bij een aannemer of een energietransportbedrijf. Je legt kabels en daar sluit je woningen of bedrijven op aan. Je onderhoudt de kabels. En je lost storingen op. Je plant en organiseert het werk. En je helpt en begeleidt collega’s. Zo zorg je dat het werk goed gebeurt.

Elektriciteit lijkt simpel, maar er komt heel wat techniek bij kijken voordat er licht uit de lamp komt. Middenspanning wordt gelegd tussen hoogspanningskabels en laagspanning in huizen en gebouwen. Je werkt als eerste monteur middenspanningsdistributie met spanning tot 25.000 volt. Je werkt veel bij grootverbruikers van energie. Dat zijn vooral industriële klanten als fabrieken of luchthavens. Je werkt vaak buiten aan de kabels, maar ook binnen weet jij de verdeling van energie goed op te lossen. Je kan leiding geven aan een groep monteurs.

Je leert je werkzaamheden voor te bereiden en distributienetten aan te leggen en te monteren. Je leert hoe je de werkzaamheden kunt testen en controleren. Je leert storingen opsporen en oplossen. Je leert hoe je werkzaamheden kunt verdelen en hoe je leiding geeft aan collega’s.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij een aannemings-, installatie of netwerkbedrijven. Of doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou