Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur laagspanningsdistributie

BBL

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Als monteur laagspanningsdistributie weet je hoe je de elektrakabel vanaf de straat in de meterkast brengt. Zonder jou geen huis en straatverlichting.

infratechniek_eerste_monteur_laagspanningsdistributie_mbo_amersfoort_25765-1100x700

Opleidingsnummer: 25765

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als eerste monteur laagspanningsdistributie weet je hoe elektriciteit vanaf de meterkast verdeeld wordt over een woning of gebouw. Je gaat werken bij een aannemer of een energietransportbedrijf. Je legt kabels en daar sluit je woningen op aan. Je onderhoudt de kabels en je lost storingen op. Je plant en organiseert het werk. En je helpt en begeleidt je collega’s. Zo zorg je dat het werk goed gebeurt. Dankzij jou hebben de mensen energie in huis. En kunnen ze koken, tv-kijken en internetten!

Laagspanning wordt in woningen en gebouwen gebruikt. Je stopt de stekker in het stopcontact en de lamp gaat aan. Voordat het zover is, is er wel heel wat aangelegd. Buiten komt de spanning via hoogspanningskabels uit de centrales. De hoogspanning wordt verlaagd, zodat al onze apparaten er binnen op aangesloten kunnen worden. Als eerste monteur laagspanningsdistributie breng je de kabel vanuit de straat tot aan de elektrameter in de meterkast. Je verzorgt de aanleg van de elektrakabels om huizen en straten te verlichten. Je kan leiding geven aan een team monteurs.


Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je verricht werkzaamheden aan laagspanningsdistributienetten en stelt die in bedrijf.
  • Je onderhoudt laagspanningsdistributienetten en verhelpt storingen.
  • Je organiseert uit te voeren werk.

    Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands en rekenen, Engels, loopbaan en burgerschap.

Je leert hoe je laagspanningsnetwerken aanlegt en monteert. Je leert deze netwerken te onderhouden en te repareren als dat nodig is. Je leert hoe je de taken kunt verdelen en hoe je collega’s kunt begeleiden. Veiligheid is belangrijk, je leert waar je op moet letten.

 

Na deze opleiding kan je gaan werken bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of bij een aannemer.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school