Ga naar content Ga naar footer

Aanmelden voor een opleiding

Wil jij je gaan aanmelden voor een opleiding bij MBO Amersfoort? Super leuk!

Graag leggen we uit hoe het aanmeldproces werkt, zodat jij weet wat hier bij komt kijken. Om je aan te melden heb je een Digi-D nodig. Als je nog geen Digi-D hebt, kun je die aanvragen op digid.nl. Je hebt daar je BSN (Burgerservicenummer) voor nodig.

Als je je aanmeldt, betekent dat namelijk niet dat je gelijk bent aangenomen. Er volgen nog wat stappen voordat je definitief bent aangenomen voor de opleiding.

Aanmelden

Aanmelden voor een opleiding bij MBO Amersfoort doe je via de opleidingspagina. Ga naar de opleiding van jouw keuze en klik op de oranje button Aanmelden. Je wordt doorverwezen naar Centraal Aanmelden (CAMBO), het centrale aanmeldsysteem van alle mbo-scholen in Nederland. Om je aan te melden heb je een Digi-D nodig. Als je nog geen Digi-D hebt, kun je die aanvragen op digid.nl. Je hebt daar je BSN (Burgerservicenummer) voor nodig.

Heb je geen BSN? Neem contact met ons op via: aanmelden@mboamersfoort.nl.

Vermeld in je e-mail:

 • De opleiding die je wilt volgen
 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer

Nadat je aanmelding voor een opleiding binnen is, bekijkt de studentenadministratie of je voldoet aan de eisen die voor de door jouw gekozen opleiding gelden.

Voldoe je aan alle (wettelijke) toelatingseisen, dan ontvang je via de mail een uitnodiging voor een gesprek bij de door jouw gekozen opleiding.

Voldoe je nog niet aan alle (wettelijke) toelatingseisen of is er een advies op maat nodig, dan ontvang je via de mail een uitnodiging van Team Centrale Intake.

Tijdens het plaatsingsgesprek maken we graag kennis met je en kun je al jouw vragen stellen. In het gesprek wordt onder andere het volgende besproken:

 • Kennismaking met elkaar;
 • Bespreken van verwachtingen;
 • Check op je studiekeuze: een laatste controle om zeker te stellen dat dit de juiste keuze is voor jou;
 • Eventuele extra ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dyslexie, dyscalculie of een functiebeperking.

Na het gesprek ontvang je van ons per mail de inschrijfbeslissing. Als je jonger bent dan 18 jaar dan informeren wij je wettelijke vertegenwoordiger (ouder/verzorger) over deze inschrijfbeslissing. Hiermee is jouw inschrijving compleet.

Bewaar de inschrijfbeslissing goed. Deze heb je bijvoorbeeld nodig om studiefinanciering aan te vragen.

Nadat je bent geplaatst, ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst van je opleiding. Deze vindt meestal plaats vóór de zomervakantie. Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met je klasgenoten en docenten en ontvang je praktische informatie over de start van je opleiding.

Ook ontvang je vóór de zomervakantie per mail alle informatie over het bestellen van leermiddelen (boeken, schoolmateriaal, laptop, licenties, ect.) en het aanmaken van jouw schoolaccount.

Yes, je hebt alle stappen doorlopen. Voldoe je aan het begin van jouw opleiding aan alle wettelijke toelatingseisen dan mag je starten met jouw opleiding. Welkom bij MBO Amersfoort!

Kunnen we je helpen?

Als je nog vragen hebt over je aanmelding, helpen we je graag! Kijk bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op via aanmelden@mboamersfoort.nl.

Stuur ons een mail met je vraag, vergeet niet de volgende informatie te vermelden:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • Opleiding die je wilt volgen

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!