Ga naar content Ga naar footer

Allround dakdekker metaal

BBL, BBL BTO

Niveau 3

Gildeweg 18 Barneveld

Gildeweg 18 Barneveld

Werken op grote hoogte met grote metalen platen, is niet voor iedereen weggelegd. Heb jij stalen zenuwen? Als allround dakdekker metaal moet je nauwkeurig, gedisciplineerd, resultaatgericht en veiligheidsbewust zijn. Ook moet je ruimtelijk inzicht hebben, efficiënt met materialen omgaan, altijd letten op veiligheid, geen last hebben van hoogtevrees en in een team kunnen werken. Je bent namelijk het aanspreekpunt van je collega’s met wie je samenwerkt. Jij leert controleren dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd en voldoen aan de veiligheidsnormen.

Met een diploma van de opleiding Allround dakdekker metaal kan jij zo aan de slag.

allround-verspaner_allround_precisieverspaner_mbo_amersfoort_25624-1100x700

Opleidingsnummer: 25869

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Of je nu staalplaten bewerkt of complete machines in elkaar zet; de allround medewerker productietechniek weet van aanpakken. Én kan leidinggeven. Je werkt bijvoorbeeld bij een bedrijf in de machinebouw, machine-industrie of in de metaalindustrie. Maar ook in de transportmiddelenindustrie, bij de bouw van vliegtuigen of auto’s, zijn monteurs nodig.  

Jouw handen kunnen van alles maken en in de juiste vorm brengen. Plaatwerk, pijpleidingen, machines, constructies voor in vliegtuigen of in de bouw: het is maar net waar jij je tijdens de opleiding in specialiseert. Kies jij voor de richting allround constructiewerker, allround plaatwerker of allround verspaner? 

Wat het ook wordt, jij kent de verschillende materialen. Ook weet je alles over bewerkingstechnieken. Van lassen tot frasen, snijden en ombuigen. Je kunt niet alleen met de machines overweg, jij begrijpt ook de werktekeningen waarin staat wat je precies moet maken. Je begeleidt en controleert je eigen werk en dat van je collega’s; daarbij gaat veiligheid boven alles.   

Je leert werken met metalen platen, koper, zink, aluminium en staal. Je weet hoe je ze moet bewerken en bevestigen op daken. Je leert werken met de verschillende gereedschappen en andere materialen die je nodig hebt om de klus te klaren. Natuurlijk moeten jij en je collega’s later veilig aan de slag kunnen, dus je leert waar je op moet letten en waar je aan moet denken. Ook leer je de taken te verdelen en leidinggeven.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Je maakt dak- en gevelonderdelen voor metalen daken
  • Je meet op en organiseert de juiste materialen en gereedschappen
  • Je bereidt de werkplek voor
  • Je brengt de componenten en de metalen bedekking aan
  • Je repareert en onderhoudt, en je kan dus ook slopen
  • Je verdeelt de taken en bewaakt de kwaliteit en de voortgang
  • Je let op de veiligheid en de voorschriften
  • Je overlegt en stemt af.

Na deze opleiding kun je werken als allround dakdekker bij specialistische bouwbedrijven. 

Heb je de smaak te pakken en wil je verder leren? Er zijn volop mogelijkheden! Kijk bijvoorbeeld eens naar mbo-opleidingen op niveau 4, zoals Leidinggeven op basis van vakmanschap.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school