Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

BBL

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Is er ergens een storing of defect? Als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie kan jij aan de slag! Je kijkt wat er aan de hand is en lost het op.

opleiding_installatietechniek_eerste_monteur_service_en_onderhoud_elektrotechniek_en_instrumentatie_mbo_amersfoort_25304-1100x700

Opleidingsnummer: 25304

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Jij werkt aan elektrotechnische machines of installaties. Dat kunnen een energie-installatie zijn, of de machines in een fabriek. Of apparaten in een woning, kantoor of ziekenhuis. Die repareer en onderhoud je samen met je collega’s. Je let goed op de veiligheid. Het werk is heel afwisselend. En je hebt meteen resultaat. Als jij je gereedschap weer inpakt, is de storing opgelost.

Als eerste monteur zorg jij dat alles weer goed werkt. Alarmsystemen, lichtinstallaties, slagbomen bij parkeergarages … Je vervangt onderdelen en stelt apparatuur op de juiste manier af. Je werkt snel en vaak op verschillende plaatsen omdat je nooit van te voren weet waar storingen optreden. Je werkt ook ’s avonds of in het weekend.

Tijdens de opleiding leer je hoe je zelfstandig een klus organiseert en uitvoert. Ook leer je hoe installaties in elkaar zitten en hoe je handig met gereedschap, meetinstrumenten en materialen omgaat. Daarnaast krijgen veiligheid, samenwerken, overleggen en plannen aandacht.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding. Of je kunt aan de slag bij elektrotechnisch installatie- en onderhoudsbedrijf.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou