Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

BBL, BBL BTO

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

In dit beroep installeer je elektrotechnische installaties. In woningen en kantoren, ziekenhuizen of fabrieken.

elektrotechniek_eerste_monteur_elektrotechnische_installaties_in_de_gebouwde_omgeving_mbo_amersfoort_25736-1100x700

Opleidingsnummer: 25736

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

In dit beroep installeer je elektrotechnische installaties. Dat kan van alles zijn, denk aan beveiligingssystemen, datanetwerken, telecominstallaties, verkeerssignalering of lichtreclame-systemen. Je werkt op veel verschillende plekken. Bijvoorbeeld op straat, in bedrijven, ziekenhuizen of in een winkelcentrum. Jij zorgt ervoor dat de kwaliteit van het werk goed is. Jij en je collega’s werken goed samen. En je helpt en begeleidt je collega’s. Ook let je op veiligheid.

Wat woningen zijn, dat weet je vast. Maar utiliteit? Die naam wordt gebruikt in de bouw voor alles wat geen woning is: kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen, fabrieken. De rest dus. Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit leg jij in woningen en utiliteitsgebouwen de elektriciteit aan. Ook datanetwerken (telefoon, internet) en beveiligingsinstallaties vallen onder jouw werkzaamheden, zelfs de verkeerslichten! Als eerste monteur kan je leiding geven aan meerdere monteurs.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaak:

  • Je installeert elektrotechnische installaties

 

Je leert om onderdelen van elektrotechnische installaties in elkaar te zetten en in gebruikt te stellen. Je leert ook bestaande installaties stapsgewijs uit elkaar te halen. Een onderdeel van je opleiding is om storingen te verhelpen. Daarnaast leer je hoe je monteurs aan kunt sturen en hoe je de taken kunt verdelen.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kan gaan werken bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of een vervolgopleiding doen op niveau 4:

  • Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit
  • Leidinggeven op basis van vakmanschap

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school