Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur utiliteit

BBL, BBL BTO

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

Weet jij wat utiliteit is? Die naam wordt gebruikt in de bouw voor alles wat geen woning is: kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen, fabrieken. De rest dus. Als eerste monteur utiliteit leg jij in dat soort gebouwen allerlei installaties aan.

Met deze opleiding kun je werken als loodgieter. Dit is een oude benaming van het vak, dat nog steeds in de installatietechniek wordt gebruikt.

installatietechniek_eerste_monteur_woning_mbo_amersfoort_25835-1100x700

Opleidingsnummer: 25834

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een installatiebedrijf. Opdrachtgevers en collega’s komen eerst bij jou. Jij plant en organiseert het werk. En je let erop dat het goed en veilig gebeurt. Jouw team levert goed werk. Daar let jij heel erg goed op. Je weet zelf ook alles van het werk. Je bent pas klaar als je opdrachtgever goede installaties heeft.

Als eerste monteur utiliteit houd je je bezig met de aanleg en het onderhoud van werktuigkundige installaties. Sanitaire installaties, en installaties voor gas, water verwarming, ventilatie en brandbestrijding. Je begeleidt je collega monteurs en bewaakt de kwaliteit van het werk.

In gebouwen zitten meerdere installaties. Denk aan installaties die gas, water luchtbehandeling en de verwarming verzorgen. Tijdens de opleiding tot eerste monteur utiliteit leer jij hoe ze werken en hoe je ze kunt onderhouden. Je leert te werken met de gereedschappen die je daarbij nodig hebt. Je leert hoe je storingen kunt oplossen en hoe je de systemen nog beter kunt laten functioneren. Ook leer je leiding geven aan collega monteurs.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij een gespecialiseerd bedrijf in installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en riolering. Het beroep, staat ook wel bekend als loodgieter.

Of je kunt doorstromen naar een niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties. 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou