Ga naar content Ga naar footer

Monteur middenspanningsdistributie

BBL

Niveau 2

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Middenspanning wordt gelegd tussen hoogspanningskabels en laagspanning in huizen en gebouwen. Het werk van een monteur middenspanningsdistributie is dus …. spannend! Jij bent goed in techniek. Je bent handig en je lost graag problemen op. Je bent nieuwsgierig en je wil graag blijven leren. Je kunt zelfstandig werken. En je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk

infratechniek_eerste_monteur_middenspanningsdistributie_mbo_amersfoort_25766-1100x700

Opleidingsnummer: 25770

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je gaat werken bij een aannemer of bij een energietransportbedrijf. Het is namelijk jouw taak om de hoogspanning van het net veilig en correct om te leiden naar laagspanning, waarop mensen hun apparaten kunnen aansluiten. Je weet veel van stroom en energie. Je legt kabels aan en daar sluit je woningen op aan. Je onderhoudt kabels. En je lost storingen op. Dankzij jou hebben de mensen energie in huis. En kunnen ze koken, tv-kijken en internetten! Je volgt de ontwikkelingen in de elektrotechniek.

Elektriciteit lijkt simpel, maar er komt heel wat techniek bij kijken voordat er licht uit de lamp komt. Middenspanning wordt gelegd tussen hoogspanningskabels en laagspanning in huizen en gebouwen. Je werkt met spanning tot 25.000 volt. Niet ongevaarlijk dus.  Je werkt vaak buiten aan de kabels, maar ook binnen weet jij de verdeling van energie goed op te lossen.

Je leert algemene elektriciteitsleer en hoe je distributienetten van middenspanning aanlegt en onderhoudt. Je leert kabels aanleggen, welke voorschriften er zijn en hoe je tekeningen moet lezen. Dit is zorgvuldig werk, dus veiligheid is een groot onderdeel van de opleiding.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij industriële bedrijven zoals fabrieken of luchthavens. Of doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school