Ga naar content Ga naar footer

Werkvoorbereider installaties

BBL

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Berekenen, voorbereiden en ondersteuning bieden bij de productie van installaties. Dat is wat je doet als werkvoorbereider installaties. Jij bent heel technisch en je kunt ook goed rekenen. Het lijkt je leuk om aan een digitale tekentafel te werken. Je werkt zelfstandig en precies. Je wil klanten goed helpen. En je neemt graag het initiatief. Misschien is werkvoorbereider iets voor jou.

image

Opleidingsnummer: 25124

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een bedrijf dat technische producten maakt of installeert. Jouw werkplek is op het bedrijfsbureau of  in de tekenkamer. Je zorgt dat installateurs aan het werk kunnen. Met de computer maak je duidelijke tekeningen. Bijvoorbeeld van producten, onderdelen of installaties. Je maakt ook planningen. En je berekent wat er nodig is voor een opdracht. Dus hoeveel mensen, materialen en machines. Je hebt veel contact met klanten. Als een klant een offerte wil, maak jij die. Je helpt collega’s die problemen met het werk hebben.

Je stelt offertes op en begeleidt het installatietraject van werktuigkundige of elektrotechnische installaties. Je maakt berekeningen over de inzet van materialen, mensen en middelen. Je zet een begroting op en een planning. Je kan goed werken onder tijdsdruk. Je hebt een adviserende rol en bent verantwoordelijk voor de informatie in de offerte. Je legt verantwoording over het werk af aan je leidinggevende. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Je leert berekeningen maken over hoeveel mensen, machines en materialen er nodig zijn om een installatie aan te leggen. Je leert offertes te maken en welke informatie daar in hoort te staan. Je leert bestellingen te plaatsen en planningen te maken.

De vakken Nederlands, Engels en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Of kun je aan de slag bij een productie- of installatiebedrijf.

Praktische info

Een dagje meelopen met een student?

Interessant voor jou