Ga naar content Ga naar footer

Onderwijs in bedrijf

Bij MBO Amersfoort weten we dat je het beste leert in de praktijk. Daarom hebben we een nauwe samenwerking met bedrijven en instanties in de regio en bieden wij onze studenten de mogelijkheid om te leren en te werken in de praktijk. 

Doordat je als student direct bij aanvang van de opleiding in aanraking komt met de door jouw gekozen doelgroep en branche, krijg je veel praktijkervaring. Hierdoor ben je extra waardevol op de arbeidsmarkt en kan je makkelijk doorgroeien naar een volgend niveau of andere doelgroep.

Ontdek hieronder onze verschillende onderwijsbedrijven.

Onderwijsbedrijven

Fit Academie Bokkeduinen is een multifunctionele sportlocatie waar door MBO Amersfoort ook onderwijs in bedrijf wordt aangeboden. Studenten leren zo het sportvak in de praktijk. Als student van de Sportacademie Amersfoort of de School voor Veiligheid zul je vaak op deze locatie te vinden zijn. Hier zijn alle in- en outdoorfaciliteiten te vinden die je nodig hebt. Ook vind je er een praktijk voor fysiotherapie en een sport medisch adviescentrum met sportartsen.

Lees meer 

Zoek jij een loopbaan in de gastvrijheidsbranche? Veel praktijkervaring opdoen is dan de sleutel tot succes. MBO Amersfoort heeft daarom een eigen tophotel als onderwijslocatie: Leerhotel Het Klooster. Speciaal voor studenten van de Hotelschool Amersfoort wordt hier onderwijs in bedrijf aangeboden. Jij leert het vak, terwijl echte gasten dit unieke hotel bezoeken.

Lees meer

Bedrijfsadministrateur worden? Of assistent-accountant? Bij MBO Amersfoort leer je het vak van jouw keuze in de praktijk. In onderwijsbedrijf AdminCompany ga je namelijk aan de slag voor echte klanten, onder begeleiding van docenten en vakmensen. AdminCompany werkt aan de administraties van verschillende bedrijven. Studenten geven advies en verzorgen voor deze bedrijven de boekhouding, belastingaangiftes, salarisadministratie en financiële stuurinformatie.

Lees meer

Heb je geen diploma, maar wil je wel een vak leren? Spreekt Horeca je aan en wil je snel aan de slag? Kom dan leren en werken in café-restaurant First Class op NS Station Amersfoort. First Class is een onderwijsbedrijf van MBO Amersfoort. Hierbij staat leren in de praktijk centraal.

Als je je inschrijft voor de Entree-opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie krijg je goede begeleiding en groei je in één jaar uit tot horeca-assistent. Je mag na twee modules – die samen een halfjaar duren – ook overstappen naar een andere opleiding. Voor het behalen van die twee modules krijg je het diploma AKA (Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent).

Lees meer

Als je schoonheidsspecialist of kapper wilt worden, dan ga je naar de School voor Schoonheidsspecialisten of de Kappersschool. Bij deze opleidingen van MBO Amersfoort leer je het vak door het te dóen. Daarvoor is er onderwijsbedrijf Salon de Nieuwe Stad: een kapperszaak, schoonheidssalon, Japanese headspa en nagel- en make-upstudio in één. Onder begeleiding van ervaren professionals leg jij hier dagelijks echte klanten in de watten.

Lees meer

Bij De Garage kun je terecht voor onderhoud en reparatie van alle automerken. In onze garage werken, naast ervaren automonteurs, dus ook studenten van de opleiding autotechniek. Onder begeleiding van deze ervaren monteurs voeren zij reparaties uit en verrichten zij onderhoud aan auto’s.

Lees meer

Bij Koppel't doen studenten ervaring op met opdrachten uit het bedrijfsleven in de vorm van werkend leren. Zoals het organiseren van een evenement en het opzetten van een online media campagne. De naam Koppel’t is bedacht om de koppeling tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te benadrukken. Werken met echte klanten dus! Complimenten zijn echte complimenten, kritiek is echte kritiek. Daar leren de studenten het meeste van! Volgens de studenten zelf uitdagend en succesvol.

Lees meer

Altijd al willen weten en leren wat er bij komt kijken om een winkel te runnen? Bij Green Outlet wordt dit allemaal mogelijk gemaakt. De Green Outlet Store is een duurzame winkel waar 2e hands, eerlijke en lokale producten te koop zijn. Een normale duurzame winkel met een bijzondere opdracht; het verzorgen van praktijkles aan MBO studenten. 

Lees meer

Wil jij graag werken met mensen met een verstandelijke beperking én het vak leren in de praktijk? Dan is Leerhuis Hoenderberg een ideale plek voor jou. Jij biedt de cliënten van deze woonlocatie een veilige plek waar ze zich thuis voelen. Daarbij krijg je zelf ook hulp van docenten en werkcoaches. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding tot (Persoonlijk) begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 3 en 4 bij dit onderwijsbedrijf volgen. 

Lees meer

Wil je met jouw passie voor zorg direct aan de slag in de praktijk? Dan is Leerhuis de Koperhorst voor jou dé plek om je studie te volgen. Samen met teamgenoten zorg jij ervoor dat de bewoners en gasten van woonzorgcentrum de Koperhorst kunnen genieten van hun oude dag. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding tot Helpende zorg en welzijn bij dit onderwijsbedrijf volgen. Zo kent het vak voor jou al snel geen geheimen meer. En ben je helemaal voorbereid op een baan in de zorg.

Lees meer

Mensen maken samen met degenen die hen na staan keuzes voor een waardevolle invulling van het leven, ook in het proces van ouder worden. Wil jij ook mensen ontmoeten die daarbij zorg, ondersteuning en advies nodig hebben? Medewerkers van Silverein zijn hier goed in en ze doen het met liefde. En dat is precies wat doorklinkt in de naam van de organisatie: Silverein.

Lees meer

Is werken met kinderen jouw passie? Wil je het liefst zoveel mogelijk leren in de praktijk? Dan is Onderwijsbedrijf Bzzzonder de plek voor jou! Bij MBO Amersfoort kun je de BOL opleiding tot Pedagogisch medewerker bij dit onderwijsbedrijf volgen. Je werkt dan drie dagen per week op een locatie van Bzzzonder en krijgt hier één dag per week les van docenten van MBO Amersfoort. De lessen sluiten aan op de praktijk op de groep. Zo ben je perfect voorbereid op werken in de kinderopvang! 

Lees meer

Ben jij iemand die graag een lach op iemands gezicht tovert? Die graag luistert naar verhalen en geniet van de wijsheid die komt met de jaren? En wil je het vak leren in de praktijk? Dan is Onderwijsbedrijf BGO ENA-Nieuw Avondrust voor jou dé plek om je studie te volgen. Samen met teamgenoten zorg jij ervoor dat de bewoners en gasten van woonzorglocatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen kunnen genieten van hun oude dag.

Lees meer

Wil jij aan de slag in de logistieke sector? Samen met Horecagroothandel Scheerder in Amersfoort bieden we de BOL opleiding tot Logistiek medewerker aan. Zowel het praktijkdeel als de theorie van de opleiding leer je onder één dak bij Scheerder. Je gaat werken met echte bestellingen, inkomende goederen, materialen en meer. Leren in de praktijk, zo weet je meteen wat jouw toekomstige baan inhoudt! 

Lees meer

Heb je een vraag?

Stel je vraag makkelijk via WhatsApp! Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen. We komen graag met je in contact!