Ga naar content Ga naar footer

Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties

BBL, BBL BTO

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Gildeweg 18 Barneveld

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je aan bestaande installaties voor bijvoorbeeld verwarming en water of klimaat- en luchtbehandeling. Je weet waar je storingen moet zoeken en hoe je de installaties ‘up and running’ houdt.

opleiding_installatietechniek_eerste_monteur_service_en_onderhoud_werktuigkundige_installaties_bto_barneveld_25821-1100x700

Opleidingsnummer: 25821

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je werkt bij een bedrijf dat werktuigkundige installaties repareert en onderhoudt. Bijvoorbeeld voor warm  tapwater en klimaatbeheersing, zoals waterpompen, ventilatiesystemen, gastoestellen, koelmachines, cv-ketels, zonneboilers. Soms klopt je opdracht niet. Dat maakt jou niet uit, je lost het op. Als jij klaar bent, werkt alles weer. Je hebt de storing gerepareerd. Je vertrekt pas als alles weer veilig is voor de klant.

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties installeer je zowel eenvoudige als ingewikkelde installaties en onderdelen daarvan. Het is vooral praktisch uitvoerend werk. Dat doe je alleen of samen met collega’s. Je kunt goed samenwerken, bent klantbewust en je hebt aandacht voor kwaliteit.

Je leert de basisbeginselen van de installatie- en elektrotechniek. Ook leer je alles wat met onderhoud, reparatie en optimaliseren van gas-, water-, verwarming-, tapwater-, luchtbehandeling-, en drinkwaterinstallaties te maken heeft. Tenslotte is het belangrijk dat je veilig leert te werken en dat je met klanten om leert gaan.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Je kunt werken bij installatiebedrijven. Van daar uit werk je op verschillende plaatsen. Op scholen, in hotels, bij mensen thuis of op boorplatforms bijvoorbeeld.

Of doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school

Ook interessant voor jou