Ga naar content Ga naar footer

Vakman-ondernemer

BOL, BBL

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Droom jij van een eigen onderneming? Heb je een briljant idee dat je verder wilt brengen, neem je het bedrijf van je ouders over of denk je dat je met jouw expertise een goed product of fantastische dienst in de markt kan zetten? Dan is de opleiding Vakman-ondernemer echt iets voor jou!

Een onderneming is namelijk niet alleen een goed idee, of een mooie dienst. Er komt heel veel bij kijken. Heb je al een vak onder de knie (op minimaal niveau 3), dan kan je deze opleiding volgen en zo jouw eigen onderneming tot een succes maken. Ondernemen is een werkwoord, en je leert hoe je dat aan moet pakken.

Kortom, in onze opleiding leer je hoe je ondernemer wordt en je eigen bedrijf kan starten!

ondernemer_opleiding_vakman_ondernemer_mbo_amersfoort_25165-1100x700

Opleidingsnummer: 25997

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Jij bent die gedreven man of vrouw die een eigen bedrijf start. De combinatie van jouw specialisme en de opleiding Vakman-ondernemer maakt dat tot een succes. Je bedenkt nieuwe ideeën, denkt een aantal stappen vooruit, bent bereid hard te werken, durft risico’s te nemen en neemt ook verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen. Je bent daarnaast sociaal vaardig. Je weet hoe je jouw vakmanschap als meerwaarde in kan zetten binnen je eigen ondernemerschap.

Veel en diverse werkzaamheden; ze maken maakt jouw dagen iedere keer weer anders. Je houdt verschillende ballen in de lucht, en voor al die ballen heb je brede kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfsvoering, financiën en management.

Met onze opleiding Vakman-ondernemer leer je een eigen bedrijf te starten. Jouw onderneming begint bij een ondernemingsplan. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hoe kan je jouw goede ideeën vormgeven? Daarvoor krijg je verschillende vakken, zoals boekhouden, verzekeringen, belastingen, duurzaamheid, financiën en juridische zaken. Maar ook een marketingplan hoort erbij, met de onderdelen social media, webshops, e-commerce, presenteren en netwerken. Uiteindelijk moet je weten wat je sterke en zwakke kanten zijn en kansen en bedreigingen voor je bedrijf zien. Tijdens de opleiding werk je in korte projecten maar ook vaak zelfstandig.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Dit is dé opleiding voor ondernemers op mbo-niveau 4. Je hebt een havo-diploma of een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 op zak. We starten met een intake, waarin we kijken naar je motivatiebrief en bespreken we of je kunt starten en welke route je het best kunt volgen.

Tijdens de opleiding Vakman-ondernemer werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bepaalt het toekomstbeeld van de onderneming.
  • Je stelt een ondernemersplan op en maakt marktanalyses.
  • Je gaat over het financiële beleid, over de inkoop en de voorraden.
  • Je geeft leiding aan medewerkers.

Je wordt de eigenaar van je eigen onderneming. Op jouw vakgebied zorg je voor een succesvol bedrijf, met alles wat erbij hoort.

Ben je nog niet toe aan het opstarten van een eigen bedrijf? Samen kijken we naar de beste optie voor jou. Met de kennis van deze opleiding kun je bij heel veel verschillende bedrijven en sectoren terecht.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze ondernemersopleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je kan bijvoorbeeld denken aan Ondernemerschap & retail management.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school