Ga naar content Ga naar footer

Marketing & communication specialist

BOL, BOL tweetalig, BOL MHBO

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Styling, naamgeving, slogans, logo’s en verpakkingen; alles heeft invloed op wat mensen vinden van een merk. Daarom is goed marktonderzoek noodzakelijk. Daarna is het aan de marketing- en communicatiespecialist om te helpen het product of dienst aan de man te brengen.

Word jij hier warm van? Heb je nu al zin om een marketing- of communicatieplan op te stellen en de organisatie mee te nemen in jouw enthousiaste, creatieve en slimme ideeën? Wervende teksten te schrijven en online en offline kanalen in te zetten?

Na deze mbo-opleiding marketing en communicatie hebben merken geen geheimen meer voor jou. Ook tweetalig te volgen!

marketing_en_communicatie_mbo_marketing_en_communicatie_specialist_mbo_amersfoort_25727-1100x700

Opleidingsnummer: 25727

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Jij bent de merkenspecialist. Met jouw talenten en vaardigheden weet je hoe een merk op kan vallen, en hoe je daarover adviseert. Je bent stressbestendig (je werkt vaak met deadlines) en kan meerdere dingen tegelijkertijd. Je werkt graag en goed samen in een team, waarin specialiteiten bij elkaar komen.

Klanten staan centraal in jouw baan. Waar hebben zij behoefte aan en wat haalt hen ertoe over jouw product of dienst te kopen? Hoe hoe reageren ze op een campagne? Je kan je richten op zowel offline als online werkzaamheden, juist onderzoek en strategie of liever teksten schrijven en advertenties beoordelen. Of alles gecombineerd in één functie, dat kan ook.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Alles wat je nodig hebt in het brede merkenveld, leer je bij ons op deze mbo marketing en communicatie opleiding. Zo bespreken we bijvoorbeeld de vormgeving, maar ook positionering van diensten en producten. Je leert wervende teksten te schrijven en advertenties te beoordelen.

De vakken Nederlands, Engels, Duits, rekenen, loopbaanleren en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Maar je volgt ook vakken zoals marketing, communicatie, marktonderzoek en marketingplanning. Je kunt nog andere vakken kiezen om je verder te specialiseren.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Marketing & communication specialist werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je assisteert bij het opstellen van operationele plannen om het marketing- en communicatiebeleid verder uit te werken.
  • Je verzorgt on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten.
  • Je assisteert bij het onderzoeken van de markt.
  • Je assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie.

Met deze brede opleiding marketing en communicatie op mbo-4 niveau kun je op veel verschillende plekken terecht komen. Bijvoorbeeld de verkoop- of communicatieafdeling van een bedrijf of bij de overheid. Of je werkt bij een reclame- of communicatiebureau voor verschillende klanten. Heb je meer zin om voor jezelf te beginnen? Dat kan ook! Je hebt de vrijheid om een werkomgeving te kiezen die echt bij jou past.

Wil je verder studeren? Dat kan! Met deze opleiding op niveau 4 ben je ook toelaatbaar op een hbo-opleiding. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Communicatie
  • Journalistiek

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school