Ga naar content Ga naar footer

Verkoper

BOL, BBL

Niveau 2

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Winkels, winkels, winkels. Of het nu om een supermarkt, een concept store of een woonwinkel gaat; jij krijgt er geen genoeg van. Het is dan ook je droom om in een winkel te werken.

Werk jij graag met mensen en vind je het leuk om anderen te helpen? Ben je klantgericht en dienstverlenend? Kom je op tijd en werk je hard? Wil je al die eigenschappen samenbrengen in jouw baan en werken in een (online) winkel? Dan is de opleiding Verkoper (Retailmedewerker) echt wat voor jou!

In onze opleiding Verkoper helpen we je de beste verkoper te worden die je kan zijn!

entree_opleiding_assistent_verkoop_retail_mbo_amersfoort_25748-1100x700

Opleidingsnummer: 25808

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als verkoper, ook wel retailmedewerker genoemd, verkoop je producten aan klanten in een winkel. Bijvoorbeeld in een kledingwinkel, een bouwmarkt of een telecomwinkel. 

Als retailmedewerker ben je het visitekaartje van jullie bedrijf en merk; in de winkel, online of bij de klantenservice. Je werkt dagelijks met de uitspraak ‘de klant is koning’. Juist daardoor kan je zo goed adviseren. Jij kent de klanten in jouw winkel; je weet wat ze nodig hebben. Zo zijn ze tevreden en komen ze ook weer terug.  

In ‘jouw’ winkel worden verschillende goederen verkocht. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld boeken, kleding, servies, levensmiddelen, bouwmaterialen of spellen. Het maakt niet uit wat het is, jij verkoopt graag. Zo haal je goede resultaten! Maar ook handel je klachten af, reken je af met de klant, sla je goederen op in het magazijn en vul je de voorraad in de winkel aan. Natuurlijk houd je de winkel schoon en opgeruimd, zodat de klant zich welkom voelt. 

In onze opleiding Verkoper helpen we je de beste verkoper te worden die je kan zijn! Hoe neem je producten in ontvangst? Hoe verwerk je dat? Hoe werk je met kassasystemen? Hoe voer je een verkoopgesprek met klanten? Verkopen draait om service en klantvriendelijkheid, daar hebben we dan ook veel aandacht voor tijdens de opleiding. Zo leiden we je ook op voor bijvoorbeeld de klantenservice.

De vakken Nederlands, rekenen, sport en bewegen, studieloopbaanbegeleiding en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Retailmedewerker werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je ontvangt goederen en slaat ze op in de opslag.
  • Je vult de winkel aan met producten en bouwt artikelpresentaties op.
  • Je maakt de winkel verkoopklaar en houdt goed bij of alles nog netjes is.
  • Je ontvangt en benadert klanten.
  • Je adviseert en helpt klanten.
  • Je rekent af.

Met dit diploma op zak ben jij klaar voor de praktijk, de opleiding stoomt je klaar om verkoper te worden! Je kunt gaan werken bij (een vestiging van) een winkel in de detail- of groothandel, in uiteenlopende winkelformules. Zoals een modewinkel, supermarkt, boekhandel, juwelier, drogisterij-parfumerie, bouwmarkt, tuincentrum, muziekwinkel, hobby- of speelgoedzaak.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3. Je kan bijvoorbeeld denken aan Retailspecialist.

Je kunt eventueel ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding. Dit is wel afhankelijk van je resultaten en inzet. 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school