Ga naar content Ga naar footer

Legal, Insurance & HR services specialist

BOL MHBO, BOL

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Wetten en regelgeving. Kleine lettertjes. Anderen laten het misschien liever links liggen, maar jij wil er het liefst direct helemaal induiken. Jouw hart klopt sneller bij juridische vraagstukken en je staat graag klaar om anderen daarmee te helpen.

Herken jij jezelf hierin terug? Werk je precies en nauwkeurig, hou je van administratief werk en kan je vertrouwelijk met gegevens omgaan?

De opleiding Legal, insurance & HR services specialist is echt iets voor jou!

legal_insurance__hr_services_specialist_legal_insurance_hr_services_specialist_mbo_amersfoort_25726-1100x700

Opleidingsnummer: 25726

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als legal, insurance & HR services specialist ondersteun je bij juridische en HR (human resources) adviestrajecten. Kleine lettertjes is ‘your middle name’. Je bent volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving binnen verschillende terreinen, zoals belasting en personeelszaken. Je hebt vaak te maken met complexe vraagstukken. Maar met jouw onderzoekende en nauwkeurige werkstijl los je die goed op. Je communiceert helder en je weet al jouw kennis goed te vertalen naar begrijpelijke informatie.  

Je vindt het belangrijk dat procedures nauwgezet worden gevolgd en je zorgt ervoor dat alle relevante dossiers op orde zijn. Je bent flexibel zodat je snel nieuwe vaardigheden aanleert. Digitalisering van bedrijfsprocessen en social media houd je dus bij. 

Vaak werk je met vertrouwelijke informatie. Jij bent discreet en je stelt je neutraal en zorgvuldig op. Dat betekent dat je vaak werkt met strenge geheimhoudingsplichten.  

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

In de opleiding Legal, insurance & HR specialist (door sommigen wel aangeduid als ‘mbo rechten’ doe je veel brede kennis op. Bijvoorbeeld op het gebied van juridische zaken en wet-en regelgeving rondom sociale zekerheid. Hoe kun je je weg vinden in wetboeken en jurisprudentie? Hoe werken de financiële processen, zoals loon- en inkomstenbelasting, toeslagen en aanmaningen? Voor het gedeelte human resource management in de opleiding leer je bijvoorbeeld hoe cao’s zijn opgebouwd. We staan te trappelen het je allemaal te leren.  

Natuurlijk leren we je hoe je dossiers kan beheren en hoe je informatie begrijpelijk aan klanten kan presenteren. Zo zorg je dat jij altijd kennis van zaken hebt, en anderen kan helpen.  

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.  

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Legal, Insurance & HR services specialist verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Legal, insurance & HR services specialist werk je aan de volgende kerntaken:

 • Je bent het aanspreekpunt voor klanten.
 • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie.
 • Je ondersteunt bij juridische en HR-adviestrajecten.
 • Je levert managementinformatie.
 • Je stelt standaarddocumenten op.

Met je diploma van de opleiding Legal, insurance & HR specialist op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kunt gaan werken op de juridische afdeling of bij personeelszaken (HR) van een bedrijf of de overheid. Maar je kan ook kiezen voor bewindvoering, een advocatenkantoor, een gerechtsdeurwaarder of een incassobureau. Overal waar het van belang is dat je bekend bent met specifieke wet- en regelgeving en de daarbij behorende procedures kun jij aan de slag.

Tachtig procent van de studenten in deze opleiding kiest voor doorleren op het hbo. Bijvoorbeeld omdat zij advocaat willen worden. We horen van onze oud-studenten dat zij daar veel hebben aan de opleiding Legal, insurance & HR specialist. Jij kent namelijk al het wetboek, weet hoe je deze kunt gebruiken en daarmee begrijp je vaak makkelijker de stof op het hbo. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

 • Recht
 • Personeel en Arbeid
 • Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Management, Economie en Recht (MER)
 • Bestuurskunde - Overheidsmanagement
 • Evenementenorganisatie

Praktische info

Een dagje meelopen met een student?