Ga naar content Ga naar footer

Commercieel medewerker

BOL

Niveau 3

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Een record aan verkochte producten. Een goed onderhandelde deal. Een win-win uitkomst voor jouw bedrijf én de koper. Word jij hier warm van? Dan is de opleiding Commercieel medewerker echt wat voor jou!

Verkoop zit in jouw DNA. Jij bent dé man of vrouw die de producten of diensten voor je organisatie verkoopt. Je gaat dus veel met mensen om, kan ze goed inschatten en zo de beste uitkomst voor iedereen realiseren.

Bij de mbo-opleiding Commercieel medewerker leer je het allemaal!

junior_accountmanager_hbo_amersfoort_25132-1100x700

Opleidingsnummer: 25874

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Wat doet een commercieel medewerker binnendienst? Je zorgt voor de verkoop van de producten of diensten van jouw organisatie. Daarvoor ben je de hele dag in de weer met je telefoon en je mail om alles te regelen voor jouw klanten. Zijn er speciale verkoop- en marketingacties? Dan werk je daar ook aan mee. Je werkt goed en graag met mensen en kan genieten van een perfect geregelde deal.

Je hebt veel contact met klanten. Jij bent degene die ze altijd kunnen bellen. Je kunt ook zelf klanten bezoeken. Bijvoorbeeld om te horen wat ze precies willen. Of om ze jullie producten te verkopen. Vaak help je je collega’s met offertes of bestellingen, of met de administratie.

Je bent een goede regelaar. Je hebt veel contact met collega’s op andere afdelingen. Hoe duur is het product? Hoe lang is de levering? Kan je nog extra’s bieden? Je doet een goed aanbod en stelt vervolgens een verkoopcontract of orderbevestiging op.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Producten en diensten in de markt zetten. Het klinkt zo simpel, maar er komt ongelooflijk veel bij kijken. Tijdens onze opleiding Commercieel medewerker leer je de fijne kneepjes: je krijgt vakken als marktonderzoek, marketing en verkoopvaardigheden. Natuurlijk moet je ook leren hoe je offertes en orders afhandelt en hoe je de verkoop verder administratief regelt. Omdat het belangrijk is in dit beroep om relaties te onderhouden, richten we ons zeker ook daar op.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Commercieel medewerker verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de mbo-opleiding Commercieel medewerker werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je verzamelt klant-, product- en marktinformatie.
  • Je bereidt verkooptrajecten voor.
  • Je gaat achter nieuwe klanten en opdrachten aan.
  • Je voert verkoopgesprekken en doet voorstellen.
  • Je doet prijsberekeningen en verzorgt ordertrajecten.
  • Je onderhoudt je klantcontacten en zorgt voor de aftersales.

Meestal werk je op de verkoopafdeling van een commercieel bedrijf. Maar dat kan dus van alles zijn, groot en klein. Denk aan groothandel, distributiesector, logistiek, telecom, leasebedrijven. Net waar jouw interesse ligt en wat past bij jouw talenten. Door het contact met klanten is elke dag weer anders.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Je kan bijvoorbeeld denken aan (Junior) accountmanager.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school