Ga naar content Ga naar footer

Junior accountmanager

BOL, BOL MHBO

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Jij bent dé man of vrouw die nieuwe klanten binnenhaalt. Je sluit goede deals, denkt commercieel en ziet overal kansen. Herken je jezelf al? Dan kan jij organisaties helpen de omzet te verhogen en te groeien als bedrijf. En jij groeit natuurlijk mee.

Ben jij een kei in onderhandelen? Kom je goed uit je woorden? Ben je geïnteresseerd in hoe de markt werkt en hoe je klanten kan overtuigen jouw product of dienst te kopen? Dan is de opleiding (Junior) accountmanager een mooie stap voor jou.

Als junior accountmanager word jij een topverkoper!

junior_accountmanager_mbo_amersfoort_25132-2-1100x700

Opleidingsnummer: 25132 / 25877

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Wat doet een junior accountmanager? In deze functie ben jij de vertegenwoordiger van jullie bedrijf of organisatie. Of het nu een softwarepakket is of sportartikelen. Jij weet als geen ander hoe je een product verkoopt. Je telefoon staat roodgloeiend, maar je gaat ook zelfstandig op pad en bezoekt nieuwe klanten om jouw bedrijf te presenteren en producten te verkopen. Je weet wat je verkoopt, en kunt als geen ander adviseren wat het beste is voor de klant. Daarvoor doe je bijvoorbeeld eerst een onderzoek en vervolgens een presentatie. Uiteindelijk is je doel: deals sluiten.

Je bent niet alleen een handige netwerker, je luistert juist ook goed en stelt vragen om je klanten goed te begrijpen. Vervolgens zet je je creativiteit in, door een kortingsactie of prijsvraag te bedenken.

Met het diploma voor (Junior) accountmanageropleiding op zak kan je aan de slag bij commerciële organisaties die producten of diensten verkopen. En dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een bank, energiebedrijf, verzekeraar, mediabedrijf, logistiek, reclamebureau of groothandel. En vergeet ook de internationale handel niet, of mogelijk zelfs werk in het buitenland. Daar waar producten worden verkocht, is een accountmanager nodig.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Het beste voor jouw klant. Daar is kennis voor nodig, onderzoek, analyse en advies. Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je dat allemaal, en meer. Je leert ook hoe je verkoopgesprekken kunt voeren en hoe je onderhandelt over niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden. Er komt van alles kijken bij een goede verkoop: offertes opstellen, relatiebeheer en bedrijfsadministratie en -economie. Zo kan je uiteindelijk de beste deal maken, een win-win voor alle partijen! Met deze opleiding word je de beste verkoper.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Junior accountmanager verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je voert accountanalyses uit en stelt accountplannen op.
  • Je bouwt aan je netwerk en onderhoudt deze ook.
  • Je verzamelt klant-, product- en marktinformatie.
  • Je doet voorstellen voor verkoop- en marketingbeleid.
  • Je gaat achter nieuwe klanten en opdrachten aan.
  • Je doet prijsberekeningen en verzorgt ordertrajecten.
  • Je onderhoudt je klantcontacten en zorgt voor de aftersales.

Je wordt de top junior accountmanager van jouw organisatie! Je kan heel zelfstandig werken, of in een team. Over het algemeen kom je terecht in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de groothandel, internationale handel, distributiesector of logistiek. Je werkt dan op de communicatie- of verkoopafdeling. Je gaat veel bij klanten op bezoek, kijkt en luistert naar wat ze nodig hebben en maakt ze enthousiast voor jouw product of dienst. Zo is je werk elke dag weer anders!

Wil je eerst nog even verder studeren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Commerciële Economie
  • Marketing Management

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school