Ga naar content Ga naar footer

Office & management support specialist

BOL MHBO, BOL

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Een rots in de branding zijn voor managers en directeuren, dat is jou op het lijf geschreven. Jij bent degene die de agenda beheert en zorgt dat alles goed loopt. Als steun en toeverlaat vervul je een belangrijke rol. Zonder jou is het team nergens en loopt het in de soep.

Jouw functie gaat om veel meer dan alleen afspraken in de agenda zetten. Jij weet precies hoe het er in jullie organisatie aan toe gaat, weet welke mensen je waarvoor moet hebben en je ondersteunt diverse processen. Een echte spin in het web dus!

Deze opleiding in office management is echt wat voor jou!

office_management_support_specialist_mbo_amersfoort_25728-1100x700

Opleidingsnummer: 25728

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Wat doet een office manager? In jouw baan zal je veel werken voor managers en directeuren. Samen met je manager loop je ‘s ochtends zijn of haar agenda door; wat staat er vandaag te gebeuren? Je zorgt ervoor dat hij of zij goed voorbereid naar iedere afspraak gaat. Daarvoor schakel je ook regelmatig collega’s van andere afdelingen in. Zo kan jouw manager er volledig op vertrouwen dat met jouw inzet alles goed verloopt.

Je moet snel verder aan de slag, want je hebt een strakke deadline; er moet een complexe afspraak worden ingepland met verschillende externe partijen. Voor jou geen probleem, met jouw klantgerichtheid en organisatietalent is dat zo geregeld. Vervolgens regel je nog het hotel voor de komende congresreis en schrijf je een nieuwtje voor op de website.

Kortom: je bent een duizendpoot, een proactieve en betrouwbare meedenker, een spin in het web, een planningsheld en cijfermatig handig. Het management steunt op jou en je bent vaak het eerste aanspreekpunt. Vaak horen ook communicatiewerkzaamheden bij je baan. Dat komt allemaal kijken bij het beroep van office & management support specialist.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Er komt van alles kijken bij office management. In de opleiding Office & management support specialist stomen we je klaar voor het werk. Je leert klantgericht werken, goed communiceren, plannen en organiseren. Natuurlijk moet je goed met de computer leren werken, maar ook teksten leren redigeren en op de juiste manier informatie aanleveren aan managers of aan medewerkers. We helpen je deadlines te bewaken en om te gaan met stress. Uiteindelijk moet je ook de financiële zaken zelf afhandelen. Kortom: je leert hoe je ondersteunt bij het draaiend houden van een organisatie.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Office & management support specialist werk je aan de volgende kerntaken:

 • Je bent het aanspreekpunt voor klanten.
 • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie.
 • Je voert office & management support taken uit.
 • Je handelt administratieve en financiële zaken af.
 • Je levert managementinformatie.
 • Je organiseert interne bijeenkomsten.

Je wordt de steun en toeverlaat van een manager of directeur. Je ondersteunt hen met jouw office management, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Je plant taken, beheert zelfstandig de agenda, verzorgt correspondentie, draagt bij aan corporate informatie en je organiseert zakenreizen, vergaderingen, personeelsuitjes, jubilea en conferenties. Als specialist in human resource management (HRM), kun je ook je steentje bijdragen op de afdeling HR. Een office & management support specialist is een heel veelzijdig en divers beroep, waarin je je zeker niet zal vervelen!

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Bijvoorbeeld met andere mbo-opleidingen op niveau 4 of een hbo-opleiding. Denk eens aan:

 • Managementassistent
 • Juridisch medewerker
 • Hbo Marketing en communicatie
 • Hbo Facility management
 • Hbo Event management

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school