Ga naar content Ga naar footer

Business administration & control specialist

BOL, BOL MHBO

Niveau 4

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Cijfertjes, computersystemen, logistieke processen. Anderen laten het misschien liever links liggen, jij duikt er het liefst helemaal in. Jouw hart klopt sneller bij termen als financieel beheer, fiscale regelingen en factuurverwerking. En je helpt graag anderen die het minder met cijfers hebben.

Herken jij jezelf hierin terug? Werk je precies en nauwkeurig, heb je cijfermatig inzicht en ben je communicatief vaardig? Dan is de opleiding Business administration & control specialist echt iets voor jou.

Word bij ons een ster in bedrijfsadministratie!

bedrijfsadministratie_business_administration_control_specialist_mbo_amersfoort_25725-1100x700

Opleidingsnummer: 25725

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als business administration & control specialist, of bedrijfsadministrateur, ben jij dé expert op het gebied van cijfers in de organisatie. Omdat je de administratie van binnen en van buiten kent, kan je relevante rapportages maken en zo helpen de organisatie gezond te houden. Je hebt een belangrijke en verantwoordelijke taak!  

Jij weet altijd precies hoe een organisatie er financieel voor staat. Natuurlijk verzorg je de boekhouding nauwkeurig en correct, maar tegelijkertijd ben je ook aanspreekpunt binnen de organisatie als het over cijfers gaat. Met jouw kennis als financieel administratief medewerker geef je gevraagd en ongevraagd advies en je werkt zo samen met verschillende afdelingen. 

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Jij wilt financieel administratief medewerker worden. Je hebt al gevoel voor cijfers, maar er is nog veel te leren! Dat kom je allemaal tegen bij onze opleiding Business administration & control specialist. Bijvoorbeeld: hoe werkt een bedrijfsadministratie? Welke financiële, logistieke, ict-, recht- en (bedrijfs)economische processen spelen een rol en hoe ga je daarmee om? Vervolgens gaan we aan de slag om al die gegevens te leren presenteren en erover te adviseren. Bedrijfseconomie is natuurlijk heel belangrijk. Denk aan afschrijven, budgetteren, jaarverslaggeving, financieringsvormen en kostprijsberekeningen. Maar ook belastingrecht, vermogensrecht en de fiscale gevolgen van boekingen staan op het lesprogramma.

Natuurlijk leer je werken met veel gebruikte computerprogramma’s en leren we je over informatie- en projectmanagement. Zo word jij een topper in bedrijfsadministratie.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Business administration & control specialist werk je aan de volgende kerntaken:

 • Je verricht activiteiten voor financieel beheer.
 • Je doet verbetervoorstellen m.b.t. geld, goederen en informatie.
 • Je handelt financieel-administratieve taken af.
 • Je levert managementinformatie.
 • Je verricht werkzaamheden t.b.v. de periodeafsluiting en belastingaangifte.

Met je diploma Business administration & control specialist op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kunt terecht als bijvoorbeeld bedrijfsadministrateur of financieel administratief medewerker bij tal van bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld op de afdeling financiële administratie van een commercieel bedrijf of bij een overheidsinstantie. Of je werkt voor meerdere klanten tegelijkertijd via een administratie- of accountantskantoor.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar veel verschillende opleidingen, bijvoorbeeld op hbo-niveau. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

 • Accountancy
 • Bedrijfseconomie
 • Commerciële Economie
 • Management, Economie en Recht
 • Moderne bedrijfsadministratie (MBA - via de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens)
 • Staatspraktijkdiploma Bedrijfsadministratie (SPD)
 • Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school