Ga naar content Ga naar footer

Instructeur MBO

BBL

Niveau 4

Leusderweg 30 Amersfoort

Leusderweg 30 Amersfoort

Jij hebt een mbo-opleiding op niveau 3 of hoger afgerond en bent misschien al een tijd aan het werk. Je bent zo enthousiast over je vakgebied, dat je jouw kennis en ervaring wilt overbrengen op anderen. Met het diploma Instructeur mbo op zak ben je een echte vakprofessional die rechtstreeks uit de praktijk komt.

Heb jij zin in een stapje verder? Ben je goed in het begeleiden, trainen en instrueren van mensen? Zie jij jezelf al voor de klas te staan? Dan is deze specialistenopleiding Instructeur mbo echt iets voor jou.

Als instructeur mbo draag jij jouw kennis over op de enthousiaste jongeren!

welzijn_en_gezondheidszorg_instructeur_mbo_amersfoort_25575-1100x700

Opleidingsnummer: 25575

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Vol enthousiasme sta jij voor een groep mbo-studenten. Je betrekt ze met je enthousiasme over jouw vakgebied en je passie slaat op ze over. Dat komt omdat je weet waar je het over hebt, en omdat je een veilige en uitdagende leeromgeving weet te creëren.

Met veel plezier sta je betrokken en geduldig voor de klas voor een instructie. Doe doe je vooral tijdens praktijklessen, maar ook bij theorielessen. Je bent een actieve instructeur: je demonstreert en legt uit. Studenten die extra hulp nodig hebben kunnen rekenen op jouw persoonlijke begeleiding. Jij zorgt ervoor dat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Je ondersteunt bij het beoordelen en examineren van studenten.

Je werkt dus veel autonoom voor de klas, maar tegelijkertijd maak je deel uit van het docententeam op de mbo-opleiding.

Kennis uit de praktijk heb jij natuurlijk al opgedaan in je werk. Tijdens deze eenjarige instructeursopleiding ga je vooral aan de slag met je pedagogische en didactische deskundigheid. Je leert hoe je je studenten op verschillende manieren kunt begeleiden in hun beroepsvaardigheden. Zo leer je hoe je lesplannen opstelt, lessen voorbereidt en (praktijk)lessen verzorgt. Maar het is ook belangrijk hoe je structuur kan bieden, hoe je de sfeer in de klas goed houdt en hoe je feedback kan geven op inzet, houding en gedrag. Natuurlijk leer je hoe je je instructiemateriaal, readers en ander onderwijsmateriaal makkelijk eigen kunt maken.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Instructeur mbo werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt de les voor.
  • Je geeft instructie tijdens de les.
  • Je evalueert de werkzaamheden van studenten.
  • Je ondersteunt bij het beoordelen en examineren van studenten.
  • Je zorgt voor een veilige leeromgeving.

Met het diploma Instructeur mbo kun je werken in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo-school). Zowel in het reguliere onderwijs als in onderwijs- en leerbedrijven.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met dit diploma op zak kun je doorstromen naar diverse opleidingen in het hbo. Je kunt ook doorstuderen om je tweedegraads lesbevoegdheid te halen en docent te worden.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school