Ga naar content Ga naar footer

Verzorgende-IG

BOL, BOL in praktijk, BBL, BBL Kraamzorg

Niveau 3

Leusderweg 30 Amersfoort

Leusderweg 30 Amersfoort

Is jouw hart groot genoeg om ook zorg te geven aan mensen die dat nodig hebben? Help je graag anderen en heb je een talent om goed te luisteren? Dan is de opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) misschien wat voor jou.

Je kan bijvoorbeeld zorgen voor zieke of oude mensen, of als kraamverzorger voor jonge moeders die net een baby hebben gekregen. Als verzorgende IG ben je belangrijk in het leven van degene die je verzorgt. Je kijkt en luistert goed naar mensen. Daarom zie je het direct als ze iets nodig hebben. Jouw aandacht en zorg is onmisbaar voor hen!

Tijdens onze Verzorgende IG opleiding leer je alles wat je nodig hebt voor de praktijk!

25656-verzorgende-ig-1100x700_v2

Opleidingsnummer: 25656

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Wat doet een verzorgende IG? Je helpt mensen bij hun dagelijkse verzorging; van medicijnen toedienen tot het huishouden. Elke dag in jouw werk is afwisselend en interessant. Je werkt op verschillende plekken, zelfstandig en in een team. Zo kan je aan de slag in verpleeghuizen of verzorgingstehuizen, in de thuiszorg, de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of de kraamzorg. Je stelt een zorgplan op en voert dat uit. Zo kan het zijn dat je injecties moet geven, wonden moet verzorgen, helpen bij het huishouden of voor pasgeboren baby’s en hun moeders zorgt.

Op al die plekken ben jij de helpende hand voor mensen die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. Je bent sociaal, eerlijk, betrouwbaar en flexibel. Je geeft basiszorg aan ouderen, mensen die revalideren, chronisch zieken of mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Naast het zorgen, praat en luister je ook veel tijdens je werk. Natuurlijk met collega’s en cliënten, maar ook met familieleden, dokters of verpleegkundigen.

Je werk geeft je veel voldoening. Eén ding is zeker: iedereen staat te springen om mensen zoals jij. De kansen op een baan zijn dan ook heel goed.

We bereiden je graag voor op jouw beroep als verzorgende IG. Zo moet je natuurlijk leren hoe je je cliënten kunt verzorgen en helpen in hun dagelijkse leven. En hoe je om kan gaan met verschillende mensen en hun zorgbehoeften. Van het wassen van een pasgeboren baby tot het helpen met de steunkousen van een oudere dame. Ook huishoudelijk werk hoort bij je beroep, maar het accent ligt op het verlenen van lichamelijke zorg. Daar richt onze opleiding zich dan ook op.

Na onze opleiding Verzorgende IG kun je zelfstandig werken én in een team. Je weet precies hoe je zorg op maat moet bieden, hoe je daarover communiceert en hoe je het plant en organiseert.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Daarnaast krijg je ook opleidingsspecifieke vakken, zoals anatomie, fysiologie, verpleegtechnisch handelen, omgangskunde, voeding, diëten en ziekteleer.

Tijdens de opleiding Verzorgende IG werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je helpt ondersteuningsplannen opstellen.
  • Je biedt zorg in de woonsituatie en begeleidt zorgvragers.
  • Je voert verpleegtechnische handelingen uit.
  • Je geeft advies, voorlichting en instructies.
  • Je reageert adequaat bij crisissituaties.
  • Je communiceert met alle betrokkenen.

Met je diploma Verzorgende IG op zak kan je werken in een zorg- of welzijnsinstelling voor ouderen of GGZ-instelling. Maar je kan ook aan de slag in de kraamzorg, kinderopvang, buitenschoolse opvang of de gehandicaptenzorg. Of je komt als verzorgende aan huis. Je kan dus werken met kinderen, ouderen, lichamelijk of verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten of vrouwen die net bevallen zijn.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan ook! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Je kan bijvoorbeeld denken aan de opleiding Verpleegkundige, Doktersassistent of Maatschappelijk zorgprofessional plus.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school