Ga naar content Ga naar footer

Schilder

BBL

Niveau 2

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Een muur in een nieuwe kleur, kozijnen die strak in de glans staan; weinig geeft zoveel voldoening als een fris geschilderd huis.

Geniet jij ook van gebouwen die goed in de verf staan? Zie jij jezelf al met kwast en kleuren in de weer? Dan is de opleiding Schilder iets voor jou. Je moet geen hoogtevrees hebben en wel zin om hard en nauwkeurig te werken. Jij maakt er altijd iets moois van!

Op onze schildersopleiding leer je alles over het kleurrijke vak van de schilder.

schildersopleiding_schilder_mbo_amersfoort_25589-1100x700

Opleidingsnummer: 25589

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Schilder zijn is een kleurrijk vak. Jij zorgt er namelijk voor dat oude en nieuwe gebouwen weer fris in de verf staan.

Na deze opleiding weet je alles van het schildersvak. Je kent de verschillende ondergronden zoals hout en kunststof en je weet met welke materialen je het best aan de slag kunt gaan. Is er een muurtje dat behangen moet worden? Of moet er nieuw glas gezet? Ook daar kan jij bij helpen. Zelfstandig of samen met je collega’s, je gaat graag aan het werk. Je bent handig en praktisch en bedenkt zelf oplossingen voor problemen. Ook kan je goed met de opdrachtgever omgaan en vind je het leuk om hem of haar te adviseren.

De vraag naar goede schilders is groot, dus de kans dat je werk vindt ook.

Tijdens de opleiding Schilder leer je alles over het schildersvak en meer. Het begint met het voorbereiden van oppervlakken: schuren, afkrabben en schoonmaken dus. Je leert werken met verschillende soorten verf en je leert welk effect je met verf kunt bereiken. Daarnaast leer je behangen en ruiten inzetten. Natuurlijk leer je welke apparaten en gereedschappen het beste zijn voor deze klussen.

Naast praktijklessen komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en vaktheorie. Verder kies je een aantal keuzedelen.

Op de opleiding Schilder leer je de volgende kerntaken:

  • Je bereidt je werkplek voor en behandelt de ondergronden.
  • Je voert schilderwerk uit.
  • Je kan behangen en ruiten inzetten.

Met je diploma van de opleiding Schilder (BBL) kun je direct aan de slag bij een gespecialiseerd schildersbedrijf. De vraag naar goede schilders is groot, dus de kans dat je werk vindt ook.

Leer je liever door? Dat kan. Zo kun je doorstromen naar de opleiding Gezel schilder (mbo-niveau 3). Als je de smaak goed te pakken hebt ga je daarna verder met de Opleiding Decoratie- en restauratieschilder (mbo-niveau 4).

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school