Ga naar content Ga naar footer

Allround tegelzetter

BBL

Niveau 3

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Mooie badkamers, keukens en zwembaden hebben iets gemeen: strak tegelwerk. En wanden mooi en strak maken, dat is wat de Allround tegelzetter doet.
Ben je handig met tegels en ben je klaar voor de moeilijkere klussen? Zie je jezelf al trappen betegelen of een ingewikkeld patroon maken? Dan is de opleiding Allround tegelzetter iets voor jou. Jij weet wat de klant wil en zorgt dat je collega’s goed werk leveren.

Met een diploma van dé tegelzetter opleiding in Amersfoort, ben jij klaar voor de toekomst.

tegelzetter_opleiding_allround_tegelzetter_mbo_amersfoort_25826-1100x700

Opleidingsnummer: 25826

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als tegelzetter maak je vloeren en wanden helemaal af. Klanten komen bij jou voor het uitdagende tegelwerk. Wat dacht je van een trap, moeilijk patroon of een of een golvende metromuur? Jij beheerst alle technieken die nodig zijn.

Als je ‘s morgens vroeg op locatie aankomt, weet jij wat je te doen staat. Wanden en vloeren bekleed je door tegels te lijmen of in specie te zetten. Je werkt met keramische, glazen en natuurstenen tegels en dat allemaal even graag. Dat doe je niet alleen; als allround tegelzetter werk je veel samen met de klant en stuur je collega’s aan. Als je bij een kleiner bedrijf werkt, heb jij vaak de leiding bij een opdracht. Geen probleem, want je neemt graag beslissingen.

Op onze tegelzetter opleiding leer je alles over het aanbrengen van tegels op wanden en vloeren. Je leert tegels kennen in soorten, maten en diktes. Na de opleiding weet jij hoe je tegels het beste aanbrengt, met lijm of met specie. Vaak moeten tegels worden bijgesneden, om een hoek te maken of een mooi patroon. Tijdens de opleiding Tegelzetter leer je hoe je dat het beste kan doen. Of wat dacht je van rondingen of golvende muren? Ook die leer jij tegelen. Als allround tegelzetter leer je bovendien taken te verdelen onder je collega’s en hoe je de kwaliteit controleert.

Vakken die ook aan bod komen zijn: Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Daarnaast kun je nog keuzevakken kiezen. 

Tijdens de opleiding Tegelzetter werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt de werkplek en de ondergrond voor.
  • Je verdeelt de taken en bewaakt de kwaliteit en de voortgang.
  • Je overlegt met de opdrachtgever en stemt af.
  • Je zet het tegelwerk uit en maakt een vlakverdeling.
  • Je knipt tegels op maat en zet ze vast met lijm of specie.
  • Je werkt het netjes af.

Met je diploma van de tegelzetter opleiding kan je aan de slag bij bijvoorbeeld een tegelzettersbedrijf of bij een aannemingsbedrijf. Misschien kies jij er wel voor om als zelfstandig ondernemer te werken, dat kan ook.

Leer je liever door? Genoeg mogelijkheden! Zo kun je doorstromen naar de opleiding Technisch leidinggevende (niveau 4) of een andere opleiding op niveau 4 waarmee je je verder specialiseert.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school