Ga naar content Ga naar footer

Timmerman

BBL De Meerwaarde, BBL

Niveau 2

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Zonnebloemstraat 25 Barneveld

Onmisbaar op de bouwplaats: de timmerman, of vrouw natuurlijk! Als timmerman maak, repareer en monteer je dingen van hout. Denk aan mooie houten vloeren en kozijnen. Maar ook bij het bouwen van een dakconstructie, plafond of fundering zijn jouw skills nodig. Zonder timmerman geen gebouw.

Dus ben je precies en kun je goed rekenen? Lever je graag mooi werk af en vind je het niet erg om vroeg op te staan en aan te pakken? Dan is de opleiding Timmerman iets voor jou.

Met de opleiding Timmerman timmer jij aan een mooie toekomst.

timmerman_opleiding_allround_timmerman_mbo_amersfoort_25828-1100x700

Opleidingsnummer: 25829

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als je ‘s morgens vroeg op de bouwplaats aankomt, begin je direct met je werk. Je hebt ruimtelijk inzicht en je kan de tekeningen en bestekken lezen. Kortom, je weet wat er die dag moet gebeuren. Of je nu nieuwbouw, renovatie of restauratie doet: jouw maat- en timmerwerk is strak en precies.

Een timmerman werkt binnen en buiten, aan de fundering en bovenop het dak. Wie werkt in de bouw moet dus wel een beetje fit zijn, want het is zwaar werk. Gelukkig werk je niet alleen. Samen met collega’s monteer en hang je deuren en ramen af en maken jullie van alles: van scheidingswanden tot dakconstructies. Samen leveren jullie vakwerk.

Op onze opleiding Timmerman leer je natuurlijk alles over hout. Je leert de verschillende houtsoorten kennen en hoe je ze kunt bewerken. Schaven, zaagmachines en beitels; na deze opleiding weet jij precies wat je nodig hebt voor welke klus. Je leert passen en meten en onderdelen in elkaar zetten. Je weet hoe je met machines en gereedschappen moet werken. Niet onbelangrijk: je leert bouwtekeningen begrijpen en ermee aan het werk te gaan. Ook kun je straks zelf tekeningen maken.

Vakken die ook aan bod komen zijn: Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Tijdens de opleiding Timmerman werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je leest tekeningen en zet de maten uit.
  • Je bewerkt bouwmaterialen.
  • Je plaatst prefab elementen.
  • Je monteert houten producten en onderdelen.

Met je diploma van de opleiding Timmerman (BBL) kan je aan de slag bij een timmerbedrijf, bouwbedrijf of aannemingsbedrijf.

Leer je liever door? Genoeg mogelijkheden! Zo kun je doorstromen naar de opleiding Allround timmerman (niveau 3) en leer je nog zelfstandiger werken.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school