Ga naar content Ga naar footer

Metselaar

BBL, BBL De Meerwaarde

Niveau 2

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Zonnebloemstraat 25 Barneveld

Onmisbaar in de bouw: de metselaar! Een metselaar bouwt een muur of zelfs een heel gebouw op van de fundering tot de dakrand. Strakke muren of mooie boogjes; jij metselt ze in elkaar.
Ben je precies en heb je ruimtelijk inzicht? Lever je graag mooi werk en vind je het niet erg om vroeg op te staan? Dan is de opleiding Metselaar iets voor jou. Je ziet meteen resultaat van je harde werk.

Met de opleiding Metselaar bouw jij aan een mooie toekomst.

metselaar_opleiding_metselaar_mbo_amersfoort_25786-1100x700

Opleidingsnummer: 25786

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

‘s Morgens vroeg kom je op de bouwplaats aan. Wat de metselaar dan doet? De ene dag metsel je rechte muren voor een nieuwbouwhuis. De volgende dag help je een oud gebouw op te knappen. Waar je ook werkt: jouw metsel- en voegwerk is strak en precies.

Je maakt fundamenten, muren en schoorstenen. Ook lastige vormen zoals een boog metsel je precies. Kortom, je levert vakwerk. Natuurlijk doe je dat niet alleen. In de bouw werk je samen met collega’s of in een ploeg onder verantwoordelijkheid van een voorman. Samen bouwen jullie steigers op en zorgen jullie voor elkaars veiligheid. Zon, wind of regen, het werk op de bouwplaats gaat (bijna) altijd door. Wel handig als je een beetje fit bent, metselen is aanpakken!

Op onze opleiding Metselaar leer je alles over het vak. Een muur bestaat uit stenen, specie en voegwerk. Jij leert hoe ze het beste samengaan. Je leert rechte muren en strakke voegen maken. In je werk kom je ook deur- en raamopeningen tegen, en wat dacht je van ronde boogjes? We gaan aan de slag met nieuwe muren en met het herstellen van beschadigingen. Na deze opleiding beheers jij de verschillende materialen, gereedschappen en technieken van het metselvak.

Vakken die ook aan bod komen zijn: Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Tijdens de opleiding Metselaar werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt de werkplek voor met stelwerkzaamheden.
  • Je brengt het metselwerk aan en doet het voegwerk.
  • Je dekt het metselwerk af zodat het goed kan uitharden.
  • Je voert lijmwerkzaamheden uit.
  • Je controleert je werk en je gereedschappen.

Met je diploma van de opleiding Metselaar kan je aan de slag bij bijvoorbeeld een metselbedrijf, bouwbedrijf of aannemingsbedrijf.

Leer je liever door? Genoeg mogelijkheden! Zo kun je doorstromen naar de opleiding Allround metselaar (niveau 3) of ga je aan de slag met je Ondernemersdiploma metselbedrijf.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school