Ga naar content Ga naar footer

Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

BOL, BBL

Niveau 2

Modemweg 3 Amersfoort

Modemweg 3 Amersfoort

Geniet jij ervan om te sleutelen onder de motorkap? Van een auto of vrachtwagen? Met de opleiding Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen kan je daar nu je beroep van maken!

Je handen blijven niet schoon, geen probleem voor jou. Reparaties, onderhoud of het verhelpen van storingen. Jij pakt alles graag aan.

In deze automonteur opleiding leer je alles wat je nodig hebt om van jouw hobby je beroep te maken!

Je hebt voor deze opleiding twee uitstroomprofielen: autotechniek en bedrijfsautotechniek.

automonteur_opleiding_basis_technicus_voertuigen_en_mobiele_werktuigen_mbo_amersfoort_25668-1100x700

Opleidingsnummer: 25668

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als een auto, bedrijfswagen of vrachtwagen kapot is, zoek jij uit wat er aan de hand is. Daarvoor moet je apparatuur bedienen om metingen te doen. Met een computer zoek je storingen op. Je bent automonteur, dus daarna repareer je het voertuig ook. Je doet ook regelmatig onderhoud aan auto’s.

Je werkt netjes en in de goede volgorde. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, want veiligheid is natuurlijk heel belangrijk, de voertuigen moeten weer het verkeer in. Als de klant de auto op komt halen, vertel jij wat je hebt gedaan. Je gaat dan ook gemakkelijk met mensen om.

In deze automonteur opleiding leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je zal dan ook veel technische vakken krijgen. Zo leer je hoe je inspecties kunt uitvoeren en hoe je onderhoudsbeurten aan personenauto’s of bedrijfsauto’s moet doen. Je zorgt ervoor dat je de voertuigen afleveringsklaar maakt voor de klanten, zodat ze er zo mee weg kunnen rijden. Ook leer je kleine reparaties te doen en vervangende onderdelen te monteren.

Je hebt voor deze opleiding twee uitstroomprofielen: autotechniek en bedrijfsautotechniek.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de mbo-opleiding Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je voert onderhoudsbeurten uit aan personenauto’s en/of bedrijfsauto’s.
  • Je voert reparaties uit en monteert vervangende onderdelen.

Met je diploma Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kan werken als automonteur bij een kleine autodealer of grote merkdealers.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met het diploma van deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3. Je kan bijvoorbeeld denken aan Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school