Ga naar content Ga naar footer

Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

BBL, BOL

Niveau 4

Modemweg 3 Amersfoort

Modemweg 3 Amersfoort

Geniet jij ervan om te sleutelen onder de motorkap? Met de opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen kan je daar nu je beroep van maken!

Auto’s zitten ingewikkeld in elkaar, maar na deze opleiding kennen ze geen geheimen meer voor jou. Reparaties, onderhoud of het verhelpen van storingen. Jij pakt alles graag aan, ook de complexere reparaties of montage van elektronische onderdelen. Je hebt dan ook een goed gevoel voor techniek. Daarnaast help je graag anderen, zo leer je je collega’s nieuwe technische kennis.

Als technisch specialist ken je auto’s van binnen en van buiten!

monteur_mobiele_werktuigen_technisch_specialist_voertuigen_en_mobiele_werktuigen_mbo_amersfoort_25670-1100x700

Opleidingsnummer: 25670

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Autotechniek kent voor jou geen geheimen. Als een auto kapot is, zoek jij uit wat er aan de hand is. Je voert als automonteur grotere en complexe diagnose- en reparatiewerkzaamheden uit aan alle soorten voertuigen. Of dat nou mechanisch of elektronisch is. Je weet dan ook alles van de computersystemen.  

Je bent de technische contactpersoon voor de klant. Na jouw diagnose overtuig je je klant van de noodzaak van bepaalde reparaties. Achteraf leg je uit hoe je de problemen hebt opgelost. Op een onderzoekende en creatieve manier los jij de problemen op. Door jouw professionaliteit vertrouwen klanten je. Je levert dan ook altijd kwaliteit. 

Je helpt je collega’s als ze er niet uitkomen, je verdeelt de taken in de werkplaats en je verzorgt de planning. 

In deze automonteur opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in de praktijk. Je zal dan ook veel technische vakken krijgen. Zo leer je hoe je complexe mechanische en elektrotechnische storingen bij personenauto’s kunt opsporen én oplossen. In de opleiding leren we je van alles over alle systeemkennis die je nodig hebt voor jouw beroep en we werken met meet- en andere specialistische apparatuur. 

Natuurlijk leer je ook planningen maken en taken verdelen, en hoe je het beste met klanten én medewerkers kan omgaan.  

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.  

Tijdens de mbo-opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen werk je aan de volgende kerntaken: 

  • Je stelt diagnoses aan personenauto’s.
  • Je verdeelt de taken en verzorgt de planning. 
  • Je voert complexere reparaties uit en monteert elektronische onderdelen. 
  • Je geeft advies en voert overleg met de klant. 

Met je diploma Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kan werken bij een kleine autodealer of grote merkdealers.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met het diploma van deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je kan bijvoorbeeld denken aan Autotechniek of Automotive. 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school