Ga naar content Ga naar footer

Assistent mobiliteitsbranche

BOL, BBL

Niveau 1 (Entree)

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Klopt jouw hart sneller van alles met wielen? Ben je nooit gestopt met het spelen met auto’s? Als assistent mobiliteitsbranche weet jij alles van alle soorten voertuigen, hoeveel wielen ze ook hebben. Niet alleen auto’s, maar ook trucks, campers, motors en fietsen. Lijkt dit je wel wat? Dan is onze opleiding Assistent mobiliteitsbranche echt iets voor jou!

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Ben je al wat ouder en wil je weer studeren en ander werk doen? Of kom je van een praktijkschool? Meld je dan aan voor deze Entree-opleiding. Je leert alles wat je nodig hebt voor een mooie toekomst.

entree_opleiding_assistent_mobiliteit_mbo_amersfoort_25745-1100x700

Opleidingsnummer: 25745

Alle feiten op een rijtje

Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

”Je hoeft niet te wachten tot een open dag. Je kunt ook 1-op-1 in gesprek"

Lees het verhaal van Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

maartje-bekker-studieloopbaanbegeleider

Past deze opleiding bij jou?

Als assistent mobiliteitsbranche werk je precies op de plek waar je wilt zijn: je bent de hele dag bezig met voertuigen, samen met je collega’s.

Zo werk je bijvoorbeeld in de verkoop of verhuur van auto’s caravans, aanhangwagens, scooters, fietsen, bromfietsen of motors. Maar misschien sleutel je er wel liever. Dan kies je  ervoor te werken in het onderhoud of reparatie op een werkplaats. Kies maar waar je wilt werken!

Je werkt in een team, samen met collega’s en een vakman klaar je de klus; jij helpt met allerhande taken.

Je kan snel aan de slag als assistent mobiliteitsbranche. Onze opleiding duurt een jaar en je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding. Voordat je begint hebben we eerst een gesprek. Zo leren we je beter kennen. En we leggen uit hoe onze school werkt en wat en hoe je bij ons kunt leren.

Belangrijk bij deze opleiding is dat je leert het werk voor te bereiden, zodat je collega’s verder aan de slag kunnen. Je hebt te maken met verschillende gereedschappen en apparaten, daar leer je ook mee werken. Zo kan je straks een technicus assisteren bij onderhoud. Voordat de klant het voertuig op komt halen, zorg jij dat je het hebt klaar gemaakt. Alles natuurlijk veilig.

Het is belangrijk dat je anderen graag helpt, ook in onze opleiding. Je leert communiceren met je collega’s. Zo weet je precies wat je kan zeggen en hoe je elkaar zo goed mogelijk kan helpen.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt ook extra keuzedelen kiezen.

Tijdens de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt het werk voor.
  • Je assisteert je collega's tijdens het werk.
  • Je voert klein onderhoud uit en maakt voertuigen klaar voor de klant.
  • Je helpt met het opruimen van gereedschappen en de werkruimte.
  • Je meldt je af als je klaar bent met je werk.

 

Als je de opleiding Assistent mobiliteitsbranche succesvol hebt afgerond, kun je direct aan de slag. Je kan bijvoorbeeld werken bij een dealerbedrijf voor personen- of bedrijfsauto's, een tweewielerwinkel, een autoschadebedrijf of in de carrosseriebouw.

Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Ook naast je werk. Bij MBO Amersfoort zijn er genoeg mogelijkheden! Zoals:

  • Fietstechnicus
  • Technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Neem een kijkje bij onze niveau 2 opleidingen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school