Ga naar content Ga naar footer

Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

BOL, BBL

Niveau 3

Modemweg 3 Amersfoort

Modemweg 3 Amersfoort

Geniet jij ervan om te sleutelen onder de motorkap? Of dat nou van een auto of vrachtwagen is? Met de opleiding Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen kan je daar nu je beroep van maken!

Je handen blijven niet schoon, geen probleem voor jou. Reparaties, onderhoud of het verhelpen van storingen. Jij pakt alles graag aan, ook de complexere reparaties of montage van elektronische onderdelen. Je hebt dan ook een goed gevoel voor techniek.

In deze automonteur opleiding leer jij alles wat je nodig hebt om van jouw hobby je beroep te maken!

Je hebt voor deze opleiding twee uitstroomprofielen: autotechniek en bedrijfsautotechniek.

automonteur_opleiding_allround_technicus_voertuigen_en_mobiele_werktuigen_mbo_amersfoort_25669-1100x700

Opleidingsnummer: 25669

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Autotechniek kent voor jou geen geheimen. Als een auto, vrachtwagen of bedrijfswagen kapot is, zoek jij uit wat er aan de hand is. Daarvoor moet je apparatuur bedienen om metingen te doen. Met een computer zoek je storingen op. Je bent automonteur, dus daarna repareer je het voertuig ook.

Zo repareer je alle soorten voertuigen en zorg je voor het onderhoud. Je doet de moeilijkere klussen: je stelt diagnoses en voert lastige reparaties uit. Dat kan met van alles in het voertuig te maken hebben: bandenspanning, verlichting en olie, maar bijvoorbeeld ook airbag, stuurbekrachtiging of de motor.

Je werkt netjes en in de goede volgorde. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, want veiligheid is natuurlijk heel belangrijk, de voertuigen moeten weer het verkeer in. Je gaat goed met mensen om, want als de klant de auto op komt halen, vertel jij wat je hebt gedaan. Soms verdeel je ook taken en regel je de planning voor jou en je collega’s.

In deze automonteur opleiding leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je zal dan ook veel technische vakken krijgen. Zo leer je hoe je inspecties kunt uitvoeren en hoe je onderhoudsbeurten aan personenauto’s of bedrijfsauto’s moet doen. Je zorgt ervoor dat je de voertuigen afleveringsklaar maakt voor de klanten, zodat ze er zo mee weg kunnen rijden. Maar in deze opleiding leer je ook een diagnose stellen als er een probleem is met het voertuig. Je leert complexere reparaties uitvoeren en alarmsystemen of andere elektronische onderdelen monteren.

Je hebt voor deze opleiding twee uitstroomprofielen: autotechniek en bedrijfsautotechniek.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de mbo-opleiding Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je maakt nieuwe personenauto’s, bedrijfsauto’s en/of mobiele werktuigen afleveringsklaar.
  • Je voert afleveringsbeurten uit.
  • Je stelt diagnoses aan voertuigen.
  • Je verdeelt de taken en verzorgt de planning.
  • Je voert onderhoudsbeurten uit.
  • Je voert complexere reparaties uit en monteert elektronische onderdelen.

Met je diploma Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kan werken als automonteur bij een kleine autodealer en grote merkdealers.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met het diploma van deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Je kan bijvoorbeeld denken aan Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school