Ga naar content Ga naar footer

Zelfstandig werkend Gastvrouw/heer

BBL, BOL

Niveau 3

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Welkom! Kan ik uw jas aannemen? Is alles nog naar wens? Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw ben je een van de gezichten van jullie hotel of restaurant. Dit kan ook een eetcafé zijn of luxe restaurant. Jij heet je gasten welkom en zorgt ervoor dat mensen zich snel op hun gemak voelen. Dat de gasten tevreden zijn en blijven. 

Neem jij daarbij graag de leiding en kun je goed organiseren en regelen? Houd je van goede service en ben je pas tevreden als alles er picobello uitziet? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw iets voor jou!

Op onze opleiding leer je alles wat je moet weten over het werken als gastvrouw of gastheer.

Let op: de BBL-opleiding (deeltijd) zal dit jaar helaas niet starten bij MBO Amersfoort. 

opleiding_gastvrouw_zelfstandig_werkend_gastheer_gastvrouw_mbo_amersfoort_25171-1100x700

Opleidingsnummer: 25171

Alle feiten op een rijtje

Mischa

Op deze opleiding leer ik alles over goed gastheerschap. Dat doe ik door veel te werken in de praktijk. Later wil ik mijn eigen bar beginnen en de Hotelschool leidt me daarvoor op.

mischa

Past deze opleiding bij jou?

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw heb jij alles in huis om het je gasten naar de zin te maken. Door jouw gastvrijheid voelen mensen zich welkom in de horeca, in een restaurant of hotel. Je bent zelfstandig werkend, dat betekent dat jij degene bent die het werk organiseert, collega’s begeleidt en zelf in de bediening of bij reserveringen werkt. Leidinggeven en administratie horen hier ook bij. Zo zorg je elke dag weer voor een perfecte voorbereiding en picobello afronding. 

Iemand met de opleiding Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw op zak begrijpt het belang van samenwerking, zeker binnen een horecabedrijf. Samen met je collega’s achter de bar of in de keuken zorg je ervoor dat de gasten een onvergetelijke ervaring hebben. Of het nu doordeweeks, ’s avonds of in het weekend is. Waar nodig geef je advies: jij kent de menukaart uit je hoofd, weet wat er in gerechten zit en hoe ze worden bereid. Met jouw kennis help je gasten bij het maken van een keuze. Kan ik u misschien een passende wijn schenken?

Op de opleiding tot zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw leer je hoe je mensen gastvrij ontvangt en goed bedient. Je leert bestellingen op te nemen en hoe je gasten kunt adviseren. Wijnkennis en bartending komen ook aan bod. Ook leer je voorraden beheren en bestellingen plaatsen. Daarbij leer je leidinggeven en goed samenwerken. Je oefent met luisteren en krijgt coachingsvaardigheden mee zodat je collega’s op de werkvloer goed kunt begeleiden.

Vakken die je in ieder geval krijgt bij deze opleiding tot gastheer of gastvrouw zijn: Nederlands, rekenen, vaktheorie en burgerschap. Ook krijg je Engels en kun je nog andere vakken kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je geeft leiding aan collega’s.
  • Je bereidt het bezoek van gasten voor en neemt reserveringen aan.
  • Je ontvangt gasten, begeleidt ze naar hun tafel en neemt bestellingen op.
  • Je bewaakt de voorraad.
  • Je serveert gerechten en drankjes en ruimt ook weer af.
  • Je doet voorstellen voor de menukaart.
  • Je bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid.

Als gastheer / gastvrouw kom je op de meest uiteenlopende plekken terecht. Een gastheer / gastvrouw werkt vaak in de horeca. Denk aan hotels, (weg)restaurants, eetcafés, cateringbedrijven en locaties waar evenementen, vergaderingen en congressen worden gehouden. Een beroep waarin je blijft leren en waarin je ook door kunt groeien naar andere posities in de horeca. Volop carrièrekansen dus.

Wil je verder leren en is leidinggeven iets voor jou? Denk dan ook eens aan: 

  • Leidinggevende bediening (niveau 4) 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school