Ga naar content Ga naar footer

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

BOL

Niveau 3

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Wat zie je als eerste als je een hotel binnenloopt? Dat is de glimlach van de host achter de welkomstbalie: die van jou! Als medewerker travel & hospitality ben je het visitekaartje van het hotel of de touroperator. Jij bent de persoon die gastvrij ontvangt, klanten op weg helpt en goed luistert. Je begrijpt als geen ander wat gasten nodig hebben.

Ben je naast servicegericht, ook een commerciële tijger? Zie je jezelf al reizen, excursies of dagtripjes verkopen - helemaal afgestemd op de klant? Kom dan bij ons de fijne kneepjes van het travel & hospitality vak leren.

Met een diploma in travel & hospitality ligt de wereld van het toerisme aan je voeten.

zelfstandig_medewerker_travel_en_hospitality_mbo_amersfoort_25649-1100x700

Opleidingsnummer: 25649

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

In dit beroep heb je contact met mensen van over de hele wereld. Of je nu aan de balie van een hotel of een vakantiepark staat, jij adviseert en luistert goed naar de wensen van je klant. Misschien werk je bij een reisbureau of reisorganisatie, dat kan ook. Overal waar toeristische diensten worden aangeboden en verkocht, kunnen ze jou gebruiken.

Als je bij een reisbureau werkt, verkoop je reizen. Bij een hotel verkoop je juist uitstapjes. Jij kent als geen ander de wensen van de klant, misschien wel beter dan de klant zelf! Zo selecteer jij de mooiste excursie, of de best passende reis, inclusief extra’s. Gesprekken voer je in het Nederlands, Engels, Spaans of Duits.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Na deze opleiding weet jij alles over de reissector. Je leert hoe je toeristische informatie verzamelt en verstrekt. Je leert hoe je toeristische producten, zoals reizen en excursies, kunt verkopen. Natuurlijk gaat er ook weleens wat mis, er is een dubbele boeking of een ontevreden klant. Hoe je daarmee om moet gaan, daar oefenen we mee. Je krijgt presentatietechnieken, omdat je vaak voor een groep zult staan in dit beroep. Talenkennis is belangrijk, daar werken we natuurlijk aan.

De vakken Nederlands, Engels, Frans, Spaans, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Ook kun je nog specialiseren met vakken als toeristische kennis, bestemmingskennis en commerciële vaardigheden.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je werft gasten en opdrachten.
  • Je informeert klanten en gasten.
  • Je maakt prijsberekeningen en stelt een passend aanbod op.
  • Je behandelt klachten als die er zijn.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.

Met dit diploma op zak zijn de werkmogelijkheden in het toerisme grenzeloos! Denk aan de balie van een hotel of een vakantiepark of aan een reisorganisatie of touroperator.

De smaak te pakken en zin om meer te leren over leidinggeven? Kijk ook eens naar een vervolgopleiding op niveau 4: 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school