Ga naar content Ga naar footer

Leidinggevende leisure & hospitality

BOL

Niveau 4

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Eindelijk vakantie, tijd om eens goed te ontspannen! En voor jou om aan de slag te gaan. Als leidinggevende leisure & hospitality zorg jij dat mensen volop genieten van hun vrije tijd. Je stuurt het team aan en samen verwelkom je bezoekers en organiseer je verrassende activiteiten.

Vrije tijd voor de één, is business voor de ander. Dat begrijp jij als geen ander. Ken je de laatste recreatietrends en kun je die omzetten in creatieve activiteiten voor klanten? Ben je positief en weet je jong en oud te enthousiasmeren? Kom dan op onze opleiding Leidinggevende leisure & hospitality leren hoe je mensen een mooie belevenis geeft.

Met het diploma Leidinggevende leisure & hospitality op zak zijn de werkmogelijkheden grenzeloos!

zelfstandig_medewerker_leisure_en_hospitality_mbo_amersfoort_25648-1100x700

Opleidingsnummer: 25646

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Leisure betekent vrije tijd. En hospitality betekent gastvrijheid. Als leidinggevende leisure & hospitality zorg jij er dus voor dat je mensen gastvrij verwelkomt en een mooie tijd bezorgt. Je komt te werken in de recreatie- en vrijetijdssector, bijvoorbeeld in een bungalowpark, camping, sportbedrijf, theater of bij een attractiepark.

Als leidinggevende stuur je een groep recreatiemedewerkers aan. Je bent positief en maakt mensen enthousiast. Samen organiseren jullie gezellige, creatieve of sportieve activiteiten. Wandeltochten, excursies of kinderdisco's: voor jou is geen activiteit te gek. Je volgt de laatste trends op recreatiegebied. Je weet wat er speelt en kunt dus ook nieuwe activiteiten verzinnen. Met jouw commerciële inzicht wordt dat ook financieel een succes. Daarbij raakt een leidinggevende leisure & hospitality niet in de stress als iets een keer tegenzit.

Met een diploma van de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality op zak, ligt de wereld aan je voeten.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Hoe organiseer je een kwalitatief goede sport- en spelactiviteit? Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een recreatieve minidisco, escaperoom of dinner show? Na deze opleiding ken jij de fijne kneepjes van het hospitality-vak.

Op de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality leer je leidinggeven aan een team recreatiemedewerkers. Je leert over de commerciële kant van de vrijetijdssector en hoe je een goed bedrijfsplan schrijft. Je houdt daarbij natuurlijk rekening met veel doelgroepen: van kinderen en jongeren tot volwassenen en senioren. Je werkt ook veel aan je talenkennis. Dit betekent dat je les krijg in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

De vakken loopbaan en burgerschap en ondernemend gedrag horen standaard bij deze opleiding. Je kunt je verder specialiseren met vakken zoals animatievaardigheden, frontoffice, personeel & organisatie, management en financiën.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten / gasten.
  • Je geeft leiding aan een team medewerkers.
  • Je informeert en ontvangt gasten.
  • Je maakt planningen voor de activiteiten en begeleidt gasten.
  • Als er klachten zijn, dan handel je die af.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.

Met de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality kun je aan de slag bij bedrijven in de recreatie- en vrijetijdssector. Dat kan in Nederland of in het buitenland, mogelijkheden genoeg! Denk aan een bungalowpark, camping, sportbedrijf, theater, attractiepark, avonturenpark, buitenschoolse opvang of in- en outdoorcentrum.

De smaak te pakken en zin om meer te leren? Met dit diploma kan je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen:

  • Hoger toeristisch en recreatief onderwijs
  • Vrijetijdskunde
  • Eventmanagement

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school