Ga naar content Ga naar footer

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

BOL

Niveau 3

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Eindelijk vakantie, tijd om eens goed te ontspannen! Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality zorg je ervoor dat mensen volop genieten van hun vrije tijd. Samen met een team verwelkom je bezoekers en help je ze op weg. Je zorgt voor leuke, verrassende activiteiten.

Ben je een echte gangmaker die jong en oud meekrijgt in een activiteit? Ben je positief en creatief en geeft het oplossen van problemen jou geen stress maar juist een kick? Kom dan bij ons leren hoe je mensen een mooie belevenis geeft.

Met een diploma in leisure & hospitality op niveau 3 ligt de wereld aan je voeten.

zelfstandig_medewerker_leisure_en_hospitality_mbo_amersfoort_25648-1100x700

Opleidingsnummer: 25648

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Leisure betekent vrije tijd. En hospitality betekent gastvrijheid. Als medewerker leisure & hospitality zorg jij er dus voor dat je mensen gastvrij verwelkomt en een mooie tijd bezorgt. Dat doe je bijvoorbeeld in een bungalowpark, camping, sportbedrijf, theater of attractiepark. Daar werk je aan de receptie, waar je gasten en klanten ontvangt. Je helpt gasten bij de fietsverhuur of in de speelhoek. En je organiseert gezellige, creatieve of sportieve activiteiten. Wandeltochten, excursies of kinderdisco's: voor jou is geen activiteit te gek.  

Je begrijpt het al, een medewerker gastvrijheid heeft altijd zin in de dag. Of het nu regent of de zon schijnt; jij bedenkt iets leuks voor de gasten. Jouw positieve karakter maakt mensen enthousiast. Oud en jong, jij krijgt iedereen mee. Je organiseert graag en goed en raakt niet in de stress als iets een keer tegenzit.  

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Hoe organiseer je een kwalitatief goede sport- en spelactiviteit? Wat komt er allemaal kijken bij recreatie? Bij het opzetten van een minidisco, escaperoom of diner show? Na deze opleiding ken jij de fijne kneepjes van het hospitality-vak.

Je leert activiteiten kennen en organiseren. Van sport en spel, creativiteit en outdoor tot theater, show en amusement. Je komt te weten hoe je excursies organiseert en waar je aan moet denken. Je leert hoe je mensen informeert en hoe je de verkoop en administratie kunt regelen. Daarbij leer je werken met verschillende doelgroepen zoals kinderen, jongeren, tieners, volwassenen en senioren.

Talenkennis is belangrijk, dus krijg je les in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Vakken die je ook zult volgen: rekenen, loopbaan en burgerschap en ondernemend gedrag.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Je organiseert en voert activiteiten uit.
  • Je zorgt dat de gasten en klanten het naar hun zin hebben.
  • Als er klachten zijn, dan handel je die af.
  • Je regelt het financiële deel en houdt de administratie bij.

Met deze opleiding kun je aan de slag in Nederland of in het buitenland. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van recreatie! Denk aan een bungalowpark, camping, sportbedrijf, theater of attractiepark, avonturenpark, een buitenschoolse opvang of in- en outdoorcentrum.

De smaak te pakken en zin om meer te leren over leidinggeven? Kijk ook eens naar een vervolgopleiding, bijvoorbeeld op niveau 4:

Leidinggevende leisure & hospitality

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school