Ga naar content Ga naar footer

Leidinggevende travel & hospitality

BOL

Niveau 4

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Wat zie je als eerste als je een hotel binnenloopt? Dat is de glimlach van de host die de gasten welkom heet: dat zijn jij en je team! Als leidinggevende travel & hospitality ben je het visitekaartje van het hotel of de touroperator. Je bent de persoon die zorgt dat er een team staat dat gastvrij ontvangt, klanten op weg helpt en goed luistert.

Heb jij naast gevoel voor service ook organisatietalent? Heb je graag de leiding en zie je jezelf al collega’s aansturen en klanten informeren over een vakantie of zakenreis? Kom dan op onze opleiding de fijne kneepjes van het travel & hospitality vak leren.

Met het diploma Leidinggevende travel & hospitality op zak zijn de werkmogelijkheden in het toerisme grenzeloos!

zelfstandig_medewerker_travel_en_hospitality_leidinggevende_travel_en_hospitality_mbo_amersfoort_25647-1100x700

Opleidingsnummer: 25647

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

In dit beroep heb je contact met mensen van over de hele wereld. Of je nu aan de balie van een hotel staat of bij een reisbureau of autoverhuur werkt, jij adviseert en luistert goed naar de wensen van je klant. Samen met je team geef je advies en verkoop je toeristische producten en diensten. Na de opleiding Leidinggevende travel & hospitality ken jij de wereld van het toerisme en de wensen van de klant als geen ander.

Als leidinggevende heb je natuurlijk extra verantwoordelijkheden. Je moet zorgen dat alles op rolletjes loopt. Zo zorg je voor goed personeel en houd je de geldzaken en administratie op pijl. Met de behoefte van de klant in gedachten selecteer jij de mooiste excursie of de best passende reis. Gesprekken voer je in het Nederlands, Engels, Spaans of Duits.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Na de opleiding Leidinggevende travel & hospitality weet jij alles over de toerisme- en reissector. Je kunt klanten vertellen over reisbestemmingen en hun toeristische bijzonderheden. Je komt te weten hoe je toeristische producten zoals reizen en excursies, kunt verkopen. Natuurlijk leer je ook leidinggeven. Gaat er een keer wat mis, dan weet jij hoe je daarmee om moet gaan. Offertes maken en de financiën horen er ook bij. Bij presentatietechnieken leer je ontspannen voor een groep te staan. Talenkennis is belangrijk, daar werken we aan.

Vakken die je krijgt zijn: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, loopbaan en burgerschap en oriëntatie op ondernemerschap. Ook kun je nog specialiseren met vakken als bestemmingskennis, commerciële vaardigheden, administratie, personeel & organisatie, financiën en management.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Leidinggevende travel & hospitality werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je werft gasten en opdrachten.
  • Je informeert klanten en gasten in verschillende talen.
  • Je geeft leiding aan een team of afdeling.
  • Je maakt prijsberekeningen en stelt een passend aanbod op.
  • Je behandelt klachten als die er zijn.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.

Met het diploma Leidinggevende travel & hospitality op zak zijn de werkmogelijkheden in het toerisme grenzeloos! Denk aan de balie van een hotel of een vakantiepark of aan een reisorganisatie, touroperator of autoverhuur. 

De smaak te pakken en zin om meer te leren? Kijk ook eens naar het aanbod bij hbo-opleidingen op het gebied van toerisme, hospitality en management.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school