Ga naar content Ga naar footer

Manager/ondernemer horeca

BOL, BOL tweetalig, BOL sprint

Niveau 4

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

De sfeer is goed, de voorraden zijn aangevuld, alles is schoon, het personeel doet zijn werk en de gasten genieten: dat is het moment waarop de horeca manager of horeca ondernemer gelukkig is.

Zie jij jezelf al als eigenaar en/of bedrijfsleider van een goedlopende horecazaak? Heb je een scherp oog voor de wensen van gasten en kun je goed communiceren? Kom dan naar onze opleiding Manager/ ondernemer horeca. Restaurants en hotels zijn op zoek naar mensen die ondernemend, commercieel en sociaal zijn. Mensen zoals jij!

horeca_opleiding_manager_ondernemer_horeca_mbo_amersfoort_25184-1100x700

Opleidingsnummer: 25184

Alle feiten op een rijtje

Mijntje

Ik werkte al in de horeca en wilde een brede opleiding. Later kan ik manager of ondernemer worden van een hotel of restaurant, maar ook van een winkel of ander bedrijf.

meintje-manager-ondernemer-horeca

Past deze opleiding bij jou?

Na de opleiding Manager / ondernemer horeca kun je aan de slag als eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Misschien start je wel een nieuwe onderneming. Hoe dan ook, jij bent verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Je let op alles. Is je personeel vriendelijk? Hoe zit het met de voorraden? Is de keuken hygiënisch en komt er genoeg geld binnen om de zaak draaiende te houden?

Of je nu in een fastfoodrestaurant aan de slag gaat of je eigen lunchroom begint: voor jou is het allerbelangrijkste dat je gasten een fijne tijd hebben. Daar betalen ze ook voor. Naast het werk met de gasten houd jij je bezig met inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid. Natuurlijk is ook het bijhouden van een goede administratie onmisbaar.

Topdrukte of een ontevreden klant? Als manager / ondernemer horeca blijf je rustig en gastvrij. Tegelijkertijd zorg je dat het personeel het naar zijn zin heeft. Waar nodig draag je het werk over aan je team of de afdelingschefs. Je weet het beste in iedereen naar boven te halen.

Hoe doe je dat eigenlijk, een horecaonderneming managen? Hoe geef je leiding en zorg je voor de inkoop en de administratie? Dat en nog veel meer leer je tijdens de opleiding Manager ondernemer horeca. Zo kom je te weten wat leidinggeven is en hoe je dat op jouw manier kunt aanpakken. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Ook leer je waar je op moet letten voor goede kwaliteit en hygiëne, erg belangrijk voor een horecazaak.  

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en een tweede vreemde taal horen standaard bij deze opleiding. Daarbij krijg je vakken als ondernemersvaardigheden, boekhouding en economie.

Tijdens de opleiding Manager / ondernemer horeca werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je werkt mee in het bedrijf en bepaalt de sfeer.
  • Je geeft leiding aan medewerkers.
  • Je gaat over het financiële beleid, over de inkoop en de voorraden.
  • Je leert ondernemen en stelt een ondernemingsplan op.
  • Je bewaakt de veiligheid van gasten en medewerkers.

Met het diploma Manager / ondernemer horeca op zak, ben jij klaar voor een wereldbaan. Je kunt aan de slag als eigenaar en/of bedrijfsleider van een hotel of restaurant. Je kunt ook zelf een nieuwe horecazaak beginnen, in Nederland of ergens anders.

Wil je verder leren? Dat kan! Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school