Ga naar content Ga naar footer

Gastvrouw/heer

BBL, BOL

Niveau 2

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Let op: deze opleiding zal dit jaar helaas niet starten bij MBO Amersfoort.

Welkom! Kan ik uw jas aannemen? Is alles nog naar wens? Als gastheer of gastvrouw heet je gasten welkom in een restaurant, hotel of bij een evenement. Jij bent degene die ervoor zorgt dat mensen zich snel op hun gemak voelen. Dat de gasten tevreden zijn en blijven.

Dus ben jij een harde werker en werk je ook graag samen? Ben je vriendelijk en zorgzaam en vind je onregelmatige werktijden geen probleem? Dan is de opleiding tot gastheer of gastvrouw misschien iets voor jou.

Op onze opleiding leer je alles wat je moet weten over het werken als gastvrouw of gastheer.

opleiding_gastvrouw_gastheer_gastvrouw_mbo_amersfoort_25168-1100x700

Opleidingsnummer: 25168

Alle feiten op een rijtje

Mischa

Op deze opleiding leer ik alles over goed gastheerschap. Dat doe ik door veel te werken in de praktijk. Deze studie past bij mij omdat ik het heel leuk vind om met mensen te werken ze te helpen.

mischa

Past deze opleiding bij jou?

Overal waar gasten worden ontvangen en waar het mensen naar de zin wordt gemaakt, is een gastheer of gastvrouw aan het werk.  

Een gastheer/gastvrouw is servicegericht. Door jouw gastvrijheid voelen mensen zich welkom in de horeca, in een restaurant of hotel. Je ontvangt ze hartelijk en bedient ze. Je neemt bestellingen op en serveert drankjes en maaltijden uit. Samen met je collega’s achter de bar of in de keuken zorg jij ervoor dat de gasten een onvergetelijke ervaring hebben.  

Of het nu doordeweeks, ’s avonds of in het weekend is; je bent altijd in de buurt om het de gasten naar de zin te maken. Als het nodig is staat de gastvrouw of gastheer klaar om vragen te beantwoorden of om hulp te bieden. Ook als een gast een keer niet tevreden is, ben jij er. Na de opleiding gastvrouw/gastheer kun jij ervoor zorgen dat iedereen toch met een goed gevoel naar huis toe gaat.  

Op de opleiding tot gastheer of gastvrouw leer je hoe je mensen gastvrij ontvangt en goed bedient. Je leert als gastheer/gastvrouw bestellingen op te nemen en gerechten uit te serveren. Je leert hoe je tafels netjes dekt en hoe je ze weer af moet ruimen. Ook leer je voorraden beheren en bestellingen plaatsen. Natuurlijk leer je goed samenwerken met de bar en de keuken, zodat jouw gasten een zorgeloze ervaring hebben.

Vakken die je in ieder geval krijgt bij deze opleiding zijn: Nederlands, rekenen, vaktheorie en burgerschap. Ook krijg je Engels en kun je nog andere vakken kiezen om je verder te specialiseren.

Een gastheer/gastvrouw moet een aantal kerntaken goed beheersen. Tijdens de opleiding Gastheer/gastvrouw werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je ontvangt, adviseert en neemt afscheid van gasten.
  • Je serveert dranken en gerechten.
  • Je creëert een passende sfeer.
  • Je werkt met de kassa en rekent af.
  • Je controleert, beheert en bestelt de voorraad.

Als gastheer of gastvrouw kom je op de meest uiteenlopende plekken terecht. Een gastheer/gastvrouw werkt vaak in de horeca bij: hotels, restaurants, eetcafés, cateringbedrijven en locaties waar evenementen, vergaderingen en congressen worden gehouden.

Een beroep waarin je blijft leren en waarin je ook door kunt groeien naar andere posities in de horeca. Volop carrièrekansen dus.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding tot gastheer of gastvrouw kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (niveau 3)

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school