Ga naar content Ga naar footer

Logistiek supervisor

BBL

Niveau 4

Modemweg 3 Amersfoort

Modemweg 3 Amersfoort

Ben jij altijd degene in je vriendengroep of familie die alles regelt en organiseert? Die actie onderneemt en zorgt dat alles op rolletjes verloopt? Als je ook nog anderen goed kan motiveren en het overzicht weet te houden, dan is de opleiding Logistiek supervisor echt wat voor jou.

Zonder logistiek staat alles stil. De juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats. Dat is belangrijk om het goederentransport door te kunnen laten gaan. Als logistiek supervisor ben je verantwoordelijk voor de hele, dagelijkse gang van zaken in het magazijn.

Bij onze opleiding Logistiek supervisor zit jij helemaal op je plek!

logistiek_teamleider_mbo_amersfoort_25775-1100x700

Opleidingsnummer: 25776

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

In de logistiek gaat het er allemaal om dat de producten op de juiste plek terecht komen. Als logistiek supervisor heb jij het voor het zeggen in het magazijn of distributiecentrum. Je maakt de plannen en het beleid. Vervolgens regel en begeleid je de werkzaamheden en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Natuurlijk steek je graag ook zelf de handen uit de mouwen waar het nodig is.

Alle producten gaan via een vaste route: ontvangst, controle, inslag, beheer, picking en shipping. De teamleiders doen de meeste uitvoerende werkzaamheden met hun team, jij geeft leiding en je hebt veel te maken met het personeelsbeleid. Ook zorg je ervoor dat de inkomsten en uitgaven blijven kloppen.

Als de logistiek niet goed geregeld is, kan het een enorme chaos in het magazijn worden. Jouw taak als logistiek supervisor of logistiek manager is dan ook om het magazijn te overzien. We leren je op onze opleiding alles wat je nodig hebt voor deze verantwoordelijke baan. Je leert hoe je voorraden kunt beheren, hoe je planningen maakt en hoe je dat in de administratie verwerkt. Maar ook je managementvaardigheden zijn belangrijk, daar besteden we ook veel aandacht aan.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Logistiek supervisor werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je doet voorstellen voor het logistieke beleid.
  • Je maakt verbeterplannen.
  • Je stuurt de logistieke werkzaamheden van de organisatie aan.
  • Je kijkt of onderhoud nodig is aan materieel.
  • Je geeft leiding aan collega’s.

Met het diploma Logistiek supervisor op zak kun je werken als bijvoorbeeld logistiek manager in een distributiecentrum, transportbedrijf, groothandel- of productiebedrijf op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Logistiek management
  • Facility management

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school