Ga naar content Ga naar footer

Assistent logistiek

BOL, BBL

Niveau 1 (Entree)

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Ben jij altijd degene die activiteiten organiseert? Die zorgt dat alles op rolletjes verloopt? Als assistent logistiek ben jij een ster in organiseren en plannen. We leven in een wereld waarin spullen de hele aardbol overgaan. Spullen die worden klaargezet, ingepakt, ontvangen en weer verzonden. Jij kan hierin een onmisbare schakel vormen. Lijkt dit je wel wat? Dan is onze opleiding Assistent logistiek echt iets voor jou!

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Ben je al wat ouder en wil je weer studeren en ander werk doen? Of kom je van een praktijkschool? Meld je dan aan voor deze Entree-opleiding. Je leert alles wat je nodig hebt voor een mooie toekomst.

entree_opleiding_assistent_logistiek_mbo_amersfoort_25743-1100x700

Opleidingsnummer: 25743

Alle feiten op een rijtje

Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

”Je hoeft niet te wachten tot een open dag. Je kunt ook 1-op-1 in gesprek"

Lees het verhaal van Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

maartje-bekker-studieloopbaanbegeleider

Past deze opleiding bij jou?

Als logistiek assistent heb je een afwisselende baan in een magazijn, bij een groothandel, transportbedrijf of distributiecentrum.

Jij bent aanwezig bij de ontvangst van goederen, je helpt bij het lossen. Dan help je bij de controle en het klaarmaken voor de opslag van de producten. Die komen daar niet vanzelf: je helpt ook bij het verplaatsen naar de juiste opslagruimte. Producten moeten natuurlijk ook weer het magazijn uit: je helpt bij het verzamelen, verzendklaar maken en laden van de goederen. En je zorgt dat het magazijn schoon en opgeruimd blijft.

Je werkt snel, veilig en netjes. Wisselende werktijden en een goede conditie horen er ook bij. Dit is een baan voor aanpakkers. Je werkt in een team: samen met je collega’s klaar je de klus.

Je kan snel aan de slag als assistent logistiek. Onze opleiding duurt een jaar en je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding. Voordat je begint hebben we eerst een gesprek. Zo leren we je beter kennen. En we leggen uit hoe onze school werkt en wat en hoe je bij ons kunt leren.

Natuurlijk leer je bij onze opleiding Assistent logistiek hoe een magazijn is opgebouwd. Je leert alles over de reis van de goederen door het magazijn: het laden en lossen, het verpakken, het verzamelen en het afleveren. Alles gebeurt even veilig.

Het is belangrijk dat je anderen graag helpt, ook in onze opleiding. Je leert communiceren met je collega’s. Zo weet je precies wat je kan zeggen en hoe je elkaar zo goed mogelijk kan helpen.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt ook extra keuzedelen kiezen.

Tijdens de mbo-opleiding Assistent logistiek werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt het werk voor.
  • Je assisteert je collega's tijdens het werk.
  • Je laadt en lost goederen.
  • Je verzamelt en controleert goederen.
  • Je meldt je af als je klaar bent met je werk.

 

Als je de opleiding Assistent logistiek succesvol hebt afgerond, kun je direct aan de slag. Je kan bijvoorbeeld werken bij een magazijn of distributiecentrum.

Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Ook naast je werk. Bij MBO Amersfoort zijn er genoeg mogelijkheden! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze niveau 2-opleidingen. Wat denk je bijvoorbeeld van Logistiek medewerker?

Neem een kijkje bij onze niveau 2 opleidingen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school