Ga naar content Ga naar footer

Logistiek teamleider

BBL

Niveau 3

Modemweg 3 Amersfoort

Modemweg 3 Amersfoort

Ben jij altijd degene in je vriendengroep of familie die alles regelt en organiseert? Die actie onderneemt en zorgt dat alles op rolletjes verloopt? En kan je goed anderen motiveren? Dan is de opleiding Logistiek teamleider echt wat voor jou.

Zonder logistiek staat alles stil. De juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats. Dat is belangrijk om het goederentransport door te kunnen laten gaan. Je werkt veel met mensen, zoals collega’s en klanten. En vaak genoeg sta je ook zelf op de werkvloer.

Bij onze opleiding Logistiek teamleider zit jij op je plek!

logistiek_teamleider_mbo_amersfoort_25775-1100x700

Opleidingsnummer: 25775

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

In de logistiek gaat het er allemaal om dat de producten op de juiste plek terecht komen. Als logistiek teamleider regel je dat goederentransport zonder problemen plaatsvindt. Je werkt bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, distributiecentrum of productiebedrijf. Je zorgt ervoor dat de voorraad klopt, je regelt het vervoer en je zorgt dat er genoeg mensen en producten zijn.

Met jouw leiderschaps- en organisatietalent weet iedereen uit jouw team precies wat hij of zij moet doen. Je houdt de administratie bij en je adviseert je leidinggevende. Bijvoorbeeld als jullie nieuwe mensen of spullen nodig hebben. Je werkt zelf ook mee; je houdt van aanpakken, regelen en het verbeteren van de logistieke processen.

Zo ben je de onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen in Nederland en andere landen.

Als de logistiek niet goed geregeld is, kan het een enorme chaos in het magazijn worden. Jouw taak als teamleider is dan ook om alles wat jouw team aangaat in goede banen te leiden. In de BBL-opleiding Logistiek teamleider bereiden we je voor op deze taak. Je leert hoe je de ontvangst en opslag van goederen en producten kunt coördineren en hoe je verstandige keuzes maakt in voorraadbeheer. We brengen je productkennis bij, zodat je weet welke producten het beste op welke plek kunnen worden opgeslagen. Natuurlijk leer je leiding te geven aan je collega’s en hoe je de administratie voert.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Logistiek teamleider werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je plant de werkzaamheden en verdeelt de taken binnen je team.
  • Je geeft leiding aan collega’s.
  • Je plant en organiseert de ontvangst en verzending van goederen en producten.
  • Je overlegt met collega-teamleiders en doet verbetervoorstellen.
  • Je adviseert over het voorraadbeheer.

Als het nodig is, help je mee met ontvangst en verzending van goederen en producten.

Met het diploma Logistiek teamleider op zak kun je werken in een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Denk bijvoorbeeld eens aan Logistiek supervisor.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school