Ga naar content Ga naar footer

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

BOL

Niveau 3

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Iedere organisatie heeft iemand nodig die de boel soepel laat draaien. Als allround facilitair dienstverlener ben jij dat! Jij weet namelijk alles van het gebouw waar je in werkt. De catering, beveiliging, schoonmaak en het beheer van het gebouw kennen geen geheimen voor jou.

Ben je een harde werker die van afwisseling houdt? Zie je oplossingen in plaats van problemen en werk je graag samen? Dan is deze opleiding facilitaire dienstverlening iets voor jou! Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen het leidinggeven.

Op onze opleiding leer je alles wat je moet weten als Allround medewerker facilitaire dienstverlening.

facilitaire_dienstverlening_allround_medewerker_facilitaire_dienstverlening_mbo_amersfoort_25609-1100x700

Opleidingsnummer: 25609

Alle feiten op een rijtje

Milan

Facilitaire dienstverlening is echt niet alleen schoonmaak, maar ook gebouwen onderhoud, technische dienst en receptie. Die afwisseling maakt het zo leuk. De opleiding duurt 2 jaar en is heel breed.

milan-allround-medewerker-facilitair

Past deze opleiding bij jou?

De Allround medewerker facilitaire dienstverlening is allround met een hoofdletter A. Dienstverlening zit je in de genen. Als het aanspreekpunt voor bedrijven en instellingen kan je op verschillende plekken komen te werken; van scholen, hotels en zorginstellingen tot evenementen of festivals.

Je begrijpt het al, in dit beroep zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je bent overal te vinden in en om het gebouw waar je werkt en daarbij ondersteun je de leidinggevende. Is er ergens een bijeenkomst die moet worden georganiseerd, een late catering of een storing die moet worden opgelost? Jij bent van de partij. Ook kun je denken aan ondersteuning bij postdistributie, administratief werk, voorraadbeheer en receptiewerk. Met jouw positieve instelling draag je bij aan de gastvrijheid en het gebouwbeheer. Dat is nu facilitaire dienstverlening!

Een allround facilitaire dienstverlener is multi-inzetbaar. Dat zie je natuurlijk terug in je vakkenpakket. Bij ons op de opleiding leer je alles over de werkzaamheden op de werkvloer en hoe je die kunt coördineren. Je begint met de uitvoerende kant van facilitaire dienstverlening. Zo leer je de basiskneepjes van catering, voedsel en dranken. Maar je volgt ook lessen over voorraadbeheer en inkoop. Hygiëne, housekeeping en kwaliteitswetgeving horen er net zo goed bij. Hoe je zo goed kunt samenwerking en kunt managen? Na de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening weet jij er alles van.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je voert logistieke werkzaamheden uit.
  • Je verzorgt bijeenkomsten.
  • Je onderhoudt contact met klanten en leveranciers.
  • Je onderhoudt ruimtes in een gebouw en zorgt voor de apparatuur.
  • Je regelt de veiligheid binnen die ruimtes.
  • Je houdt planningen bij.
  • Je verwerkt gegevens met informatiesystemen.

Ben jij na deze opleiding nog niet klaar en wil jij je graag ontwikkelen binnen het leidinggeven? Stroom dan door naar de mbo-opleiding niveau 4 opleiding Facilitair leidinggevende.

Met de brede opleiding Facilitaire dienstverlening kun je op verschillende plekken terecht komen. Ga je direct werken, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan hotels, congressen, zorginstellingen, woningbouwcorporaties en beurzen, festivals, evenementen of het bedrijfsleven.

Wil je verder leren en is leidinggeven iets voor jou? Denk dan ook eens aan:

Facilitair leidinggevende (niveau 4)

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school