Ga naar content Ga naar footer
ruben-hensen-operationeel-manager2

23-04-2024

Oud-student Ruben over de opleiding Operationeel Manager

Ruben Hensen is 22 jaar en heeft de opleiding Operationeel Manager bij de Hotelschool MBO Amersfoort afgerond. Na de opleidingen Basis Kok en Zelfstandig Werkend Kok (BBL) met plezier te hebben gevolgd, koos hij ervoor nog een jaar verder te studeren en niveau 4 te behalen.

Waarom heb je voor de opleiding Operationeel Manager gekozen?
Ik wist eigenlijk al dat ik de opleiding Operationeel Manager wilde doen, toen ik met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok begon. Dat was ook een trigger voor mij om door te studeren. Ook vond ik het heel fijn om later de optie te hebben om nog door te kunnen stromen richting het HBO.

Bovendien houd ik er enorm van om met mensen te werken en het management een stuk beter te begrijpen. Hoe motiveer je mensen, hoe ga je met mensen om en wat heeft iemand nodig om verder geholpen te worden?

Wat heb je er geleerd en hoe heeft het je geholpen in je werk/ loopbaan?
Wat ik voornamelijk geleerd heb, is dat ik bewuster ben van mijzelf en de mensen om mij heen. Ook weet ik hoe ik de juiste vragen moet stellen. We hebben tijdens de opleiding veel gespreksvoering geoefend. Een goede manager stelt vragen en is niet aan het corrigeren en wijzen. Dit is soms ook nodig natuurlijk, maar ik heb geleerd vooral mensen te begeleiden en te ondersteunen. Zo haal je het beste in ze naar boven.

Het heeft mij geholpen, omdat ik nu meer rust creëer voor mijzelf en structuur aanbreng door het hanteren van management technieken. En het helpt om altijd het gesprek met elkaar aan te gaan en elkaar te helpen.

Wat maakte de opleiding Operationeel Manager zo leuk?
Heel cliché, de docent maakte de lessen erg interessant en speels. Er zijn maar weinig docenten die hun vak echt verstaan. Dat soort mensen zijn voor mij pioniers in het leven. Ze delen waardevolle informatie en planten tegelijkertijd zaadjes. Hij gaf iedereen een zaadje en dat zaadje plant zich voort door de mens die er wat mee doet en het ontwikkelt.

Tegelijkertijd was de klas ook erg tof, iedereen was erg leergierig en wilde leren van de docent en van elkaar. Dat maakte ons een hele hechte klas. Het was zelfs zo dat op een gegeven moment de les was afgelopen en de docent doorging door met lesstof (in onze en zijn vrije tijd), en raad eens wie er opstond om naar huis te gaan? Niemand! Omdat iedereen zo leergierig en nieuwsgierig was. Dan doe je iets wel heel goed als je het mij vraagt.

Waar ben je nu mee bezig?
Ik ben bakker! Ik werk in een kleine zuurdesem bakkerij in Utrecht genaamd Amadeus. In mijn ‘vorige’ leven heb ik gewerkt als kok in verschillende horecazaken in Utrecht, waar ik enorm genoten heb van het werk en de posities die ik heb uitgeoefend. Toch was het niets voor mij. En na een tijd thuis te hebben gezeten met een burn-out, wilde ik het werkende leven weer oppakken en ben ik gaan werken bij de bakker waar ik nu werk. Dit doe ik inmiddels al een jaar met heel erg veel plezier! En alles dat ik geleerd heb, pas ik nog steeds toe in mijn privé en werk.

Ook nieuwsgierig geworden? Check de opleiding Operationeel Manager bij de Hotelschool MBO Amersfoort. Check de agenda voor Open Dagen of neem voor vragen contact op met hotelschool@mboamersfoort.nl